foto

Ray Baker

  • nar. 9.7.1948 (69 let)
    Omaha, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ray Baker je americký divadelní, televizní a filmový herec. Dlouhou dobu je spíše představitelem charakterových vedlejších rolí a ve svém hereckém portfoliu má více než stovku televizních a filmových rolí. Někdy používá křestní jméno Raymond.

Ray Baker se narodil v Omaze a vyrůstal v Coloradu, kde absolvoval University of Denver. V roce 1970 se přestěhoval na východní pobřeží spojených států a svou hereckou kariéru začal působením v improvizačních divadlech v New Yorku a Bostonu. Během 19-leté herecké kariéry v New Yorku se objevil na Broadwayských divadelních prknech ve hrách jako „Crimes of Heart", „Is There Life After High School?", „Torch Song Trilogy" aj. Účinkoval taky v off-Brodway projektech jako „Proposition" nebo „Character Lines". V roce 1989 se odstěhoval do Los Angeles aby se věnoval herecké práci ve filmech a televizi.

V Oscarovém snímku RAIN MAN /1988/ s Dustinem Hoffmanem a Tomem Cruisem ztvárnil postavu pana Kelsa, v akčním sci-fi s Arnoldem Schwarzeneggerem TOTAL RECALL /1999/ hrál postavu Boba McLanea a téhož roku si zahrál v dramatu GIRL, INTERRUPTED s mladičkou Winonou Ryder. Za zmínku stojí ještě mysteriózní horor WHAT LIES BENEATH /2000/ s Michelle Pfeiffer, kde účinkoval v roli doktora Stana Powella.

Objevil se v menších rolích v seriálech ER /1994-2009/, COLD CASES /2003-2010/, WITHOUT A TRACE /2002-2009/, CRIMINAL MINDS /2005-současnost 2013/, HEROES /2006-2010/ aj.

V letech 1982-1995 byl ženatý s Patricií Richardson, s kterou má tři děti. Syna Henryho a dvojčata Roxanne a Josepha. Po rozvodu se v roce 1997 oženil s Colleen Dodson.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Keeping Hours
2007 Claire (TV film)
2005 Coach Carter
V obležení nepřítele (TV film)
2004 Last Run, The
Nekecej a pádluj!
2003 Díry
44 minut: Přestřelka v severním Hollywoodu (TV film)
2002 Diagnóza vražda - Bez slitování (TV film)
Trip, The
2001 Area 52 (TV film)
Listopadová romance
2000 Ali: An American Hero (TV film)
Pod povrchem
1999 Kdekoli, jen ne tady
Narušení
1998 Povodeň
1997 Nebezpečná podoba (TV film)
Perfektní tělo (TV film)
Prokletá farma
To je vražda, napsala: Cestou na jihozápad (TV film)
Žít v nebezpečí
1996 Boeing 747 v ohrožení
Dark Angel (TV film)
Expert
Lovec přízraků (TV film)
Muž budoucnosti (TV film)
1995 Never Say Never: The Deidre Hall Story (TV film)
Sekretářka (TV film)
1994 Bez řečí
Ed Wood
Krutá pravda
On Hope (TV film)
Všechno je dovoleno!
1993 Freaked
Hexina
Vražda na Rio Grande (TV film)
1992 Her Final Fury: Betty Broderick, the Last Chapter (TV film)
Srdce v plamenech (TV film)
1990 Bílý policajt s černým srdcem
Ďáblové na kolech
She Said No (TV film)
Total Recall
1989 Parent Trap III (TV film)
Poslední svědek
1988 Americký idol
Heartbeat (TV film)
Nehoda na silu 7 (TV film)
Rain Man
1987 At Mother's Request (TV film)
Long Journey Home, The (TV film)
Stacking
Supermom's Daughter (TV film)
1986 Nobody's Child (TV film)
Rockabye (TV film)
Taking It Home (TV film)
1985 Silverado
1984 C.H.U.D.
Místa v srdci
1983 Silkwoodová
1982 Neighborhood, The (TV film)
1981 Dream House (TV film)
Nightmare
1980 Gloria
1977 Eleanor and Franklin: The White House Years (TV film)
1972 Do řady!
1971 Diamanty jsou věčné

TV seriály

2008 Hrdinové (TV seriál)
Zatmění 2/2 (S03E11)
Zatmění 1/2 (S03E10)
2007 Sběratelé kostí (TV seriál)
Mrtvý v časové schránce (S03E07)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Protest (S02E16)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Revoluce (S02E14)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Co-Pilot (S02E09)
1995 Cybill (TV seriál)
1994 Under Suspicion (TV seriál)
1992 Great Scott! (TV seriál)
1990 Down Home (TV seriál)
1988 Heartbeat (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace