Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

f7r odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zaujaté hodnocení, ale zůstanu u něj... Z upoutávek a komentářů režiséra jsem si rozhodně myslel, že zde bude snaha o ukázku jiného pohledu na věc, než jaký nám obvykle servírují média. No, omyl... scény z autobusu? Ostuda... A celkově je to jen nic neříkající sestřih a ne dokument s nějakou hodnotou... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takéto naturalistické video bez akéhokoľvek komentára, je vlastne adekvátnym dokumentom o Hooligans. Pretože naozaj si neviem a nechcem predstaviť pokus o seriózny rozhovor s nimi, kde by zaznievali otázky typu: "Prečo sa vy na ten futbal vlastne chodíte biť?" "A prečo podpaľujete štadión, ktorý je tam pre vás?" Odpoveď by mohla byť len jediná a univerzálna: "Víš co, ty vole!" ()

Reklama

Lurtz37 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani ostatní díly nejsou žádný zázrak, ale tenhle díl mě vyloženě vytočil. Už to tady několik lidí poměrně trefně napsalo. Díl se jmenuje Hooligans, o hooligans skoro vůbec není a navíc ten zavádějící mišmaš není nikterak vysvětlen. Je mi jasné, že to byl záměr autora - natočit dokument bez komentáře, jen takovou syrovou sondu - ale v mých očích má tohle pouze dva typy potenciálních diváků, ty, kteří vědí, že je to úplně mimo, a tak je to může tak maximálně nudit či vytočit, a ty, kteří o tom nic netuší, a tohle jim vytvoří akorát zcela mylnou představu. Ať už hooligans nebo "normální" fandové z toho každopádně nevyjdou dobře. Jiří Volek asi moc fotbalové fanoušky rád nemá. Rozhodně buď o tom ví houby, nebo je to neschopný dokumentarista. A nebo to byl záměr, protože je pravda, že od proma až po samotný dokument to bylo vedeno dosti bulvárním způsobem - hodíme tam ultras, bude to dobře vypadat, většinu zaplníme ožralýma idiotama, to lidi správně pohorší, nakonec tam pak přeci jenom šoupnem i trochu těch rvaček, ať si to ten název zaslouží. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oh, komon, tohle má s hooligans společného asi tolik, co kávová lžička se chemickými zbraněmi totálního nasazení, velká část zde představených je sice směsice skalních fanoušků, ale vožralej pitralon (ono hovado, co předzpívává onu dementní písničku a vypadá jako zcela zchlastalá troska, kterou nejspíš i sám je) rozhodně není členem toho nejtvrdšího jádra, to jsou jiní hoši (ovšem pozor, rozhodně ne lepší). Takže, když dokument selhává i v tom, že nedokáže proniknout do dané subkultury, neznačí to nic dobrého, stejně tak je nevhodný způsob dokumentování, kdy zoufale chybí nějaký komentář z venčí. Nebo komentář alespoň někoho, kdo zvládl střední školu...? ......... Tak jako tak, Plzeň, kurva! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno