Reklama

Reklama

Stavíme socialistické Československo

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1985, 22 min

Režie:

Jan Jelínek

Kamera:

Jiří Pipka

Obsahy(1)

Není snad krásnějším příkladem a prostorem na studium stavebnictví jako hlavní město Československa - stověžatá Praha. V průběhu dějin se zde vystřídalo mnoho slohů a stylů a co je ještě důležitější, zůstaly zachovány v dobrém stavu dodnes ...Dokumentární film ministerstva stavebnictví ČSR a Ústavu stavebních informací o rozvoji urbanizace jako i progresivní výstavbě v 70. a 80. letech v Československu. V prostřizích mezi historickými fakty přibližuje formou ankety práci a názory samotných stavbařů moderní výstavby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Abych řekla pravdu, tak se mi socialistická sídliště po stránce jejich vzhledu líbila. Pak jak je natřeli na barevno, tak už jsem si k nim z neznámého důvodu cestu nenašla. Jinak dokument o 💩. Propagují stavby které měli mizernou konstrukci, vychloubali se zelení a ukázali zrovna poněkud směšný záběr. A o nadšených dělnících ani nemluvím. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Socialistický propagandistický krátkometrážní dokument o stavbě, stavbařích a učních na stavební škole. S dělníky je tu veden krátký rozhovor, proč si vybrali tuto práci a co jim přináší. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokument o sicialistických stavbách v němž se vedou rozhovory s učni či zedníky na stavbách atd... Nakonec z toho celého vyleze vlastně náborový filmeček pro váhající mládež do jakého učebního oboru se přihlásit s tím, že stavbařina je super. Jsou tam dokonce zmíněny tehdejší výše prémií a příspěvků za odloučení od rodiny, diety atd... Nevím, ale dojatému zedníkovi, který byl zpovídán an stavbě rozestavěné králíkárny kdesi na Jižním městě, který vzpomínal kterak jich žilo 7 v cimřičce kdesi v dělnické kolonii a dnes jak se svou partou mladým rodinám staví moderní bydlení - jsem prostě nevěřil. Dávám tedy za jednu šlaufku. * ()

Reklama

Reklama