Reklama

Reklama

Malá bílá lež

  • USA Little White Lie
USA, 2014, 65 min (Alternativní 51 min)

Obsahy(1)

Vyrůstala v přesvědčení, že je běloška. Něco však nebylo v pořádku... Lacey je pravnučkou emigrantů z východní Evropy. Pochází ze staré newyorské židovské rodiny, která si do Brooklynu přivezla svou kulturu i tradice. Je dcerou hodné židovské dívky a hodného židovského chlapce. V dětství se celý její svět točil kolem synagogy, židovské školy a obřadů. Členové její rodiny a příbuzní věděli, kam patří, a pomohli jí definovat vlastní identitu. Lacey však nikdy nenapadlo, že to je všechno jinak... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Také se mi to zdálo banální. Lze se na to dívat dvěma pohledy, která vznikly po napoleonských válkách. V Evropě vznikla dělící čára od severu na jih dvou pohledů. Čára probíhá naší řekou Moravou až dolu do Terstu. Na západ od ní je jedno jaký je tvůj soused, jestli jako černoch hlučně poslouchá hip hop a nosí jiné oblečení. Hlavní je, že uznává společné instituce. Na východ od linie musí být všichni stejné kultury. V Rusku by nikdo černocha za souseda mít nechtěl. Osobně se domnívám, že teorie multikulturalismu selhala. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Chybělo maličko a bylo by to dokonalé (testy DNA, větší otevřenost "rodičů"). Jinak na amatérskej a americkej! (považme) dokument je to málem vynikající. Plus velmi dobrý dabing. Mno a ten kluk ze střední? Mno, tak ten by velmi ušel. :))) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama