Reklama

Reklama

Michal Tučný po 25 letech aneb Už nikdo neví

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hudební setkání „posledního kovboje" Michala Tučného a jeho přátel. Tento pořad byl natočen ještě za jeho života u příležitosti předání platinové desky této legendě české country music... "Červená řeka", "Poslední kovboj", "Rád se brouzdám rosou", "Snídaně v trávě", "Báječná ženská", "El Paso", "Prodavač", "Tam u nebeských bran", "Všichni jsou už v Mexiku" a ve výčtu dalších hitů zpěváka Michala Tučného bychom mohli pokračovat ještě hodně dlouho. Dodnes zní ze všech rádií i televizí a na Tučného mnozí stále vzpomínají jako na krále české country. Většina jeho hitů zazní i ve vzpomínkovém pořadu sestaveném z archivních klipů i koncertního vystoupení v Country klubu na pražském Smíchově. Mezi skladbami si Michal Tučný povídá s kamarády, se skladatelem a zpěvákem Janem Spáleným, vítězem závodů Rallye Dakar Karlem Lopraisem a horolezcem Josefem Rakoncajem. A na konci koncertu zpěvák obdrží Platinovou desku za 800 tisíc prodaných nosičů a zároveň pokřtí novou desku "Jižanský rok". Spolu s textařem Zdeňkem Rytířem si pak zazpívají hit "20. století má na kahánku". Poslední zpěvákovo přání, aby se všichni setkali zase za 25 let, se už bohužel nevyplnilo. Odešel za rok poté. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně obousečný pořad. Především úvodní část, kde jsou sestřihy z mladšího Michalova období, je naprosto báječná a bohužel ve srovnání se starými střihy je poznat, že rok před smrtí už to se zpěvem nebylo vůbec, ale vůbec ono. Polovinu pořadu tvoří malý koncert kdesi v Country Clubu CI5 u příležitosti předání platinové desky za 800 000 prodaných nosičů a u příležitosti křtu nového CD. Na jednu stranu je třeba uznat, že není od věci připomenout výtečného zpěváka v pořadu, který se tak často nevysílá. Na druhou stranu pěvecká úroveň tohoto pseudodokumentu je hodně diskutabilní. I tak díky ČT za zajímavý pořad, který byl vesměs jedním z posledních pořadů Michala Tučného. Účinkují: Michal Tučný, instrumentální skupina Prezident, Allan Mikušek, Jiří Kunc, Michaela Tučná, Zdeněk Rytíř, Jan Spálený, Josef Rakoncaj, Karel Loprais. Scénář: Miloň Čepelka. Hudební režie: František Jakl & Jan Bednařík. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl hned ze začátku ten starý klípek a pak ještě jedna píseň...jinak většina byla z pozdního a tudíž nejslabšího Michalova období. Jojo - začátek 70 let s Greenhorny, to bylo jiné kafe. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno