Reklama

Reklama

Černé duše

  • Itálie Anime nere (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh tří bratrů z kalábrijské zločinecké rodiny je tlumenou moralitou inspirovanou skutečnými událostmi. Překupník drog Luigi, podnikatel Rocco a excentrický pasák koz Luciano se dostanou do problémů poté, co se Lucianův syn a příslušník ztracené generace Leo kvůli banálnímu sporu dopustí aktu zastrašování v baru spravovaném klanem rivalů. Z drobné neshody vyklíčí konflikt, který má ve výsledku rozměry antické tragédie. (Film Europe)

(více)

Recenze (37)

CinemaView.sk (Pavel Bielik)

"Chladné farby a skromný výskyt hudobnej vložky dolaďujú drámu, ktorá ústi v tragický koniec. Samotný záver je emocionálne vypätý, možno až príliš. Munzi prikladá veľký dôraz na emócie, ktoré akosi chýbali vo viacerých pasážach filmu. Sú kontrastom voči zvyšným minútam filmu a nenapĺňajú svoj…" více

Filmpress.sk (Marcel Šedo)

"Film sa zároveň nebojí využívať dlhšie statické zábery, ktoré svojou pomalšou rymitkou opätovne dotvárajú ospalú atmosféru, poprípade pomáhajú pri záverečnom dramatizovaní niektorých scén. Takisto treba spomenúť hudbu, ktorá je síce viac menej nevýrazná, ale taktiež, v závislosti na konkrétnej…" více

Související novinky

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

08.12.2014

Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest vstupuje do 12. ročníku a stejně jako již v loňském roce je i letos jeho poslední zastávkou Praha. Po Budapešti, Krakově a Bratislavě zde… (více)

Reklama

Reklama