Reklama

Reklama

Petr Skoumal a hosté

(koncert)

Obsahy(1)

Známý skladatel, textař a instrumentalista interpretuje své skladby v Paláci Akropolis, ve dvojici s Janem Vodňanským i s kapelou... Koncert v paláci Akropolis z roku 1999 nejprve v úvodu navazuje na dřívější spolupráci autorské dvojice Skoumal–Vodňanský. Skladatel, textař a klavírista Petr Skoumal hraje na klavír a zpívá, textař a spisovatel Jan Vodňanský zpívá a doprovází písně svými aforismy a břitkým humorem. Ze známého společného repertoáru uslyšíte např. písně "Na opeře v La Scala", "Šemík v ovzduší" nebo "Mauglí". Poté Petr Skoumal interpretuje s doprovodem kapely sestavené z muzikantů J. Olina Nejezchleby (cello, housle), L. Šonky (klávesy), P. Skály (kytara), J. Zelenky (bicí), M. Potočky (klarinet) a J. Veselého (basa) své autorské skladby "Narodíme se", "Mít paměť", "Mlýny", "Atomy", "Starej pán", "Kavárna Slávie" a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

nascendi

všechny recenze uživatele

Každé nepoznané stretnutie s dvojicou Vodňanský - Skoumal je pre mňa malým sviatkom. Preto je prekvapujúci púhy tucet hodnotení a žiaden komentár. Ani ja sa nebudem rozpisovať, pretože tvorbu tejto dvojice prijímam nekriticky a rád. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zábavné písničky ve dvojici V&S se v druhé půlce mění v kontempativní, zamyšlené Skoumalovy písně.(70%) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Posmutnělému recitálu chybí větší interakce s publikem. 1)  Posloucháme chronicky známé i méně známé songy. Převážně mladší diváci se usmívají, ale jinak na narážky v textech nereagují. Je to podivné, od Listopadu uplynulo jenom deset let a tudíž bych u diváků očekával větší míru empatie k autorovi i k době, kdy songy vznikaly._____ 2)  Melodie Petra Skoumala jsou snad všechny dobré. Pokud jde o texty, vrcholu v mých očích dosáhl při spolupráci s Janem Vodňanským._____            .                               .                                                   . ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama