Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Anna ztrácí práci u divadla a ocitá se ve vzduchoprázdnu. Na úřadu práce nemá příliš šancí, dokud se jejího případu nechopí úřednice s láskou k divadlu: Anna má se skupinou dlouhodobě nezaměstnaných „ztracených případů" nastudovat Antigonu, to vše jako „další vzdělávání". Anina skepse není o nic menší, než nezájem budoucích herců. Počáteční problémy jsou ale překonány, a když opadnou bariéry, zdá se, že umění a kultura opravdu mohou přinášet novou motivaci do života. Nicméně zvláštní forma dalšího vzdělávání nemá na úřadu práce jen své příznivce... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (2)

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné drama s prvky tragikomedie, které dokáže zaujmout hlavně svojí lidskostí. Herečka o kterou není už zájem se střetává s lidmi, co mají stejný problém. Společnost o ně nestojí a oni jsou tím zhrzeni. Působivé lidské příběhy na pozadí amatérského divadla. Snímek se mi líbil a zaujalo mě, že vlastně nešlo ani tak o to, aby nezaměstaní našli zase práci, ale hlavně o to, aby v sobě účinkující našli zase zápal a chuť do práce a naučili se vycházet s kolektivem. Viděno v rámci 'Das Filmfest' a hodnotím zaslouženými 4*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dárek bohů nabízí mile odvyprávěný příběh o skupince různorodých lidí, které však spojuje momentální nezaměstnanost a do jisté míry i škraloupy v osobním životě. Stejně jako divadelní hra, kterou společně nacvičují, je i život v podstatě jedno velké drama, ve kterém se střídá tragédie s komedií. V průběhu děje si jednotlivé postavy, ať už stály nohama na prknech nebo mimo ně, během společných setkání zasáhly do života a navzájem si pomohly se zbavit životních trablů. Ve výsledku jde o v jistém slova smyslu minimalistický a nenápadný snímek, který je však natočen nadmíru sympaticky a lidsky. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama