Reklama

Reklama

Moratorium Vondrejs

(studentský film)
  • USA Moratorium Vondrejs (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2014, 28 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné vesnické zahradě jsem našla staršího muže, který vrtal dírky do šnečích ulit. Je to spoluzakladatel genového inženýrství v Česku. Muž, který se celý život snažil zlepšovat přírodní svět tak, aby čím dál víc vyhovoval tomu lidskému. Na jaře odešel do důchodu, z vědce se snaží převtělit do umělce a já v jeho portrétu zkoumám, kde leží hranice žádoucí manipulace a kde už se ocitáme za ní. V genetice i v životě. (FamuFest)

(více)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Starší muž, génový inžinier na dôchodku. Dokumentárny portrét o ňom samom čo-to vypovie - bodaj by nie, veď jeho výtvory a hlas filmu dominujú. Napriek tomu mám pocit, že tento kraťas skôr skúma myšlienkové pochody režisérky a jej snahu ovplyvniť podobu dokumentu realizáciou jej impulzívno-tvorivých nápadov. Typický je ten ako núti staršieho pána aby zopakoval na kameru, že jeho manželka je prvou geneticky modifikovanou ženou alebo niečo v tom zmysle. Starší pán vysvetľuje, že to bolo povedané v istom kontexte ako vtip. Chvályhodné, že to tam nakoniec ostalo, ale nejako veľa kladných bodov to výslednému hodnoteniu neprináša. Dva. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem jistý, jestli to chápu správně jako dokument o začínající dokumentaristce, která se nic nedozvěděla na téma genových manipulací. Snad najde jiné téma. ()

Reklama

Reklama