Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Po každém FF si říkám, že tenhle byl poslední, ale následně vždy podlehnu s nadějí, že konečně zjistím, co se na tom komu líbí. A zase vím houby. Gallows sice má dobrý nápad, který by v normálním formátu nepůsobil zase tak moc okoukaně, ale film je zpracovaný tak sračkovitě, že se ten slušný námět nedá ohodnotit ani minimálně. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po delší době zas poměrně působivý a fungující zástupce Found Footage subžánru, který mě neiritoval svým neuvěřitelně laciným a naprosto nenápaditým zpracováním a vlastně i stupidním scénářem, kdy tvůrci ať už absencí talentu, či prostředků, vymýšleli a točili takové amatérské braky, že pomalu, ale jistě tento můj oblíbený subžánr pohřbívali, neboť jde svým způsobem o možnost pro každého natočit si svůj vlastní film jen svépomocí, s partou kámošů a jednou kamerou. To ale naštěstí není právě případ Šibenice, na které je totiž vážně znát, že všichni věděli, co a jak mají dělat a co a jak funguje, takže jde o opravdu profi výrobu, s tedy sice znovu nikterak originální zápletkou a postupy, ovšem alespoň zde fungovali pro každý film poměrně podstatné věci, jako normální nasnímání, neskrývající veškeré nedostatky za roztřesený a zrnitý obraz, rozumný střih, použití různých filtrů, zvuk odpovídající dané situaci, a tak bych mohl pokračovat, o hereckých výkonech pak nemluvě, ty jsou tu vážně na úrovni, a to nemyslím ironicky, navíc zde opravdu spolehlivě funguje napětí, a to právě díky FF zpracování, které navazuje i příjemně mrazivou atmosféru, Šibenice je zkrátka podívanou, která filmy zpracované touto formou sice nevystřelí zpět na výsluní diváckého zájmu, ale alespoň nejde o další z provarů, které poslední dobou vznikali jak a běžícím pase, tohle byla prostě slušná, působivá FF záležitost. Realitě odpovídající hodnocení je tak na 2*, vzhledem k mé slabosti pro tento subžánr ale přidám ještě jednu navrch :-). ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer vypadal slibně a i řes značnou skepsi způsobenou všemi těmi nedobrými FF "horory" z posledních let jsem dal Šibenici šanci...bohužel výsledek je úplně stejný,nebo v spíš v mnoha ohledech ještě horší než u většiny podobných kousků.I přes stopáž je první půlka rozvleklá až nudná a ve chvíli kdy už by se mělo začít trochu bubat je to zase jen nikterak originální nuda s pár lekačkami,které ale nejspíš nikoho moc nevyděsí.Nejlepší srovnání mi vychazí se čtvrtým dílem Paranormal Activity...20% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia študentov sa vláme do školy v noci pred divadelným predstavením. V škole pred dvadsiatimi rokmi zomrel herec Charlie. V škole platí nepísané pravidlo o tom, že jeho meno sa tu nevyslovuje, ale títo študenti pravidlo porušia mysliac si, že sa im nič nestane. Čoskoro ale zistia, že predstavenie pri ktorom Charlie zomrel, nebolo jeho posledným predstavením. - Tento film si získal obrovskú popularitu vo virtuálnom svete ešte predtým, než sa dostal do kín. Bolo to vďaka tomu, že meno Charlie sa stalo na internete populárnym vďaka hre s papierom a ceruzkami a kladením otázok duchovi Charliemu. Takto som sa k filmu dostal aj ja. Námet sa mi pozdával už od začiatku, mŕtvy chlapec a školská legenda zneli zaujímavo. Na začiatku človek zistí, že herci sú úplnými amatérmi. Po vstupe do školy musí človek čakať dlhú dobu než sa začne niečo diať. Pozamykané dvere a nefunkčné telefóny sú veci, ktoré v uzavretých budovách v hororoch nemôžu chýbať, aj keď zrovna tu to nebolo velmi dobré. Keď sa Charlie objaví, atmosféra sa trochu zlepší. Maska Charlieho bola pre mňa pekná, keďže vrecia na hlave v hororoch oblubujem. Aj keď tvorcovia nedotiahli vizuálnu stránku, stránku audia zvládli dobre. Ak máte kvalitné reproduktory alebo slúchadlá, určite Vás niektoré scény vylakajú. Keďže mám Found Footage rád, tak mi roztrasená a občas neprehladná kamera nevadila. V subžánri FF je toto proste priemer so snahou ukázať niečo, čo tu ešte nebolo, a mňa námet Šibenice dokázal zaujať. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celý film jde strašně na náhodu takže parta děcek se dostane do školy (asi kvalitní škola celý den mají otevřeno a nezamyká se tam) kde se má hrát jakási divadelní hra. Jelikož jeden z kluků co tam má hrát se bojí ostudy tak se rozhodnou tam rozbít kulisy celé to spočívá v tom, že skopnou jakési rostliny v květináči rozbijou asi jakési sklo a shodí smyčku šibenice na zem tomu říkám demolice. Samozřejmě jich tam někdo překvapí a jde to do háje. Film se táhne a vraždy za moc nestojí zaujme jen ta s tou blondýnou v traileru. Pointa je dobrá, ale vede k ní hodně náhod například jak mohl ten duch vědět, že se tam v noci vloupou nebo proč se mstil na tom děcku a ne na tom otci o tom, že jsou všichni příbuzní ani nemluvím. 40 procent za tu jednu vraždu a konec jinak souhlas těch 37 procent je málo viděl jsem daleko horší horory třeba Cold Skin co měly více procent. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj režisér Chris Lofing, a to žiaka v pirátskom klobúku, ktorého učiteľ napomína v ôsmej minúte filmu. (BoredKid)
  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)

Reklama

Reklama