Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 3

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Baronne odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad už jen z principu. Asi mi ani tak nevadí, že to je cigán, co umí jenom flusat do mikrofonu, spíš mě štve ta jeho přiblblá nátura, a to, že je pravděpodobně velice hloupej. Vytetovaný Bentley/Breitling mi to jasně potvrzuje. To, že "rappuje" o jeho diamantových hodinkách, tím bohužel ukazuje, že bohatství Rytmuse není jeho osobnost, nýbrž jeho peníze. Navíc to neni žádná legenda, která si zaslouží takovej dokument. Kdyby to bylo o Majku Spiritovi, kterej je duševně absolutně na jiný úrovni než tenhle pračlověk, to by bylo jiný kafe. ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

"V osemnácti rokoch zistil som, že môj foter je cigán. Šok." Já Patrikovi fakt nic nezávidím. Ani prachy, ani ego, ani brýle, ani řetěz, ani hodinky, ani tetování a už vůbec ne Darinku. Mně je ho spíš líto, ale o to on určitě nestojí. On touží po obdivu a tak mi nabídl jeden z nejvtipnějších dokumentů své doby. Je to prostě hrozně škodolibá sranda sledovat, jak své mumlání do rytmu bere vážně. Já nikomu nechci hanět jeho hudbu, ale tohle mi připadá hodně trapné, což přimělo moc vrozenou lakotu schovat si hvězdy pro něco, čemu až tak moc "nejebe". ()

Reklama

Janega odpad!

všechny recenze uživatele

Aj tým najväčším hollywoodskym hviezdam stačia len televízne dokumenty o ich živote. Pán spevák Rytmus však potreboval svoj "príbeh" vyrozprávať na striebornom plátne a žiadať ešte peniaze za vstupenku. Ale bez ohľadu nato o kom by ten film bol, nemôžem dať vyššie hodnotenie než odpad, pretože toto nie je dokument. Je to len nesúrodý zostrih scén, ktoré v podstate zo života Rytmusa nič neobjasňujú, nič neponúkajú. Furt sa tam točí o jeho cigánskom pôvode, potom sa jeho mama rozčuľuje, že si v detskej izbe strihá nechty, ktoré sú po celej izbe, sem-tam niekto povie pár teplých slov o Patrikovi a toť vše. A tá blbosť o tom, že pochádza z Indie pôsobí vo svetle celého dokumentu až parodicky. Skrátka nič relevantné. Neverím, že s týmto môžu byť spokojní aj jeho najskalnejší fanúšikovia. Režisér Miro Drobný sám asi ani nevedel čo chcel vlastne natočiť alebo Rytmusov život nie je taký zaujímavý, aby z toho vznikol plnohodnotný životopisný dokument. Nechce sa mi veriť, že to točili 8 rokov, pretože natočený materiál vyzerá na 3-dňovú prácu. ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečnej zážitek. Tohle mi změnilo pohled na film jako takový. Nevěřil jsem, že by mohlo existovat něco, co bude o tolik řádů horší než všechny dosavadní odpady, co jsem udělil. Zmýlil jsem se... hrozně jsem se zmýlil. Teď abych přehodnotil všechny filmy, co jsem doteď hodnotil. Díky Patriku, tvoje duchovní pouť do Indie byla fenomenální. Jsi nový Gándhí. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že ja patrím do tej generácie, ktorá vyrastala na Kontrafakte. To jest, bola som ich hudbou ovplyvnená, dokonca by som povedala že sú pre mňa srdcovou záležitosťou. Avšak, očakávala som že sa z tohto filmu dozviem viac ohľadom jeho umeleckej tvorby, napríklad ako začiatky s Egom a Kontrafaktom, viac záberov z koncertov, cez vysvetlenie niektorých textov ako vznikali a pod. Hudba ako taká tu bola prezentovaná mám pocit iba okrajovo a dosť útržkovito, pričom niektoré významné songy boli úplne opomenuté, čo je veľká škoda pre mňa hodnotím zo strany fanúšika. Na to, že sa točilo 8 rokov si myslím že ako celok to pôsobí nesúrodo, jednoducho a občas aj komicky, keď sa Patrik snaží celý film zistiť či je teda ten cigán alebo nie je. Aj napriek pár chybičkám sa to dalo pozerať, no hlavne si myslím že kvôli tomu že Patrik je sympatická, bezprostredná a charizmatická osoba, ktorá jednoducho baví v dobrom slova zmysle. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)

Reklama

Reklama