Reklama

Reklama

Modern Educayshun

Krátkometrážní
Austrálie, 2015, 7 min

Režie:

Neel Kolhatkar

Hrají:

Neel Kolhatkar

Obsahy(1)

Satirický snímek Modern Educayshun ukazuje nedalekou budoucnost, kdy je lidské vzdělání zjednodušeno na úplné maximum a vlastní názor se stává naprosto nežádoucí. Ústřední scénu tvoří třída žáků, pro které jsou principy genderové rovnoprávnosti, tolerance a multikulturalismu nadřazeny lidskému rozumu. Jejich harmonické soužití v jedné chvíli naruší nový student... (Yokolobuna)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pocity jsou důležitější než fakta." Tak o tom se nedá pochybovat a platí to zejména v matematice. Vždyť 1+1 je multikulturalismus, stejně jako 3x3 je rovnost pohlaví. Tomu samozřejmě rozumím a nemám k tomu žádné doplňující otázky. Otázky jsou totiž urážlivé a já nechci skončit v bedně. Nicméně jsem se ve společnosti "spravedlivé" rozhořčených průměrných individuí rozhodně nenudil. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Dřív výborná satirická komika, dnes znepokojivý odraz obdobných praktik, jež se dějí na denním pořádku. Politická korektnost se tváří, že prezentuje a zastupuje vznešené myšlenky stojící na toleranci vůči všemu a všem. Opak je pravdou, místo toho se z toho stal metr, jenž měří umělecká díla a následně je kastruje, jelikož nesplňují jimi stanovené kvóty. Cenzura existuje, přátelé, s těmito pseudo zachránci solidarity a tolerance ještě nabývá na síle a výsledky? Trpí nejen kultura, ale i ti, jež by dle těchto bezmozků měli být chráněni. A bude hůř... ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi zvláštní snímek, ale je to celé o tom, jak se co nejvíc snažíme být tolerantní a spravedlivý. Samozřejmě je to s velkou nadsázkou, ale jestli se něco nestane, tak k tomu vážně spějeme. Podle mě velmi podařená parodie na dnešní společnost, proto je to za 4*. Určitě to stojí za shlédnutí je to na youtubu nebo s českými titulky na videačesky. Všiml jsem si že tu není vyplnění žánr, pravda že je to těžké ho určit, ale já jsem pro tento film vymyslel žánr, který ho vystihuje a to sociální horor. Hodnocení: 85/100. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EKWALITY!" ------------- verbal znova absolútne dokonalo a lingvisticky strhujúco pacol klinec po hlavičke, ku čomu sa okrem súhlasu nedá nič viac dodať. Oproti Alternative Math a #Equality je tento kraťas o dosť ráznejší a zároveň vycibrenejší, podáva si kriticky širšie spektrum vecí a tým vyznieva komplexnejšie. Modern Educayshun je lepšie než väčšina post-apo filmov a dôvod je veľmi jednoduchý. Nie sme veru od toho moc ďaleko. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Prima sžíravý gradující filmek s dramatickou smyčkou, který dokonce ani není až tak přitažený za vlasy. Jako jsem se před dvaceti lety kroutila při čtení 451 stupňů Fahrenheita, protože už se to v podstatě dělo, tak můžu místopřísežně prohlásit, že podobné situace min. posledních deset let osobně s podobnou nevěřícností a pocitem postupné fyzické likvidace z tohohle světa, resp. vlastní společnosti a druhu, zažívám, ať už se vrhnu, do jakého oboru lidské činnosti či tématu k debatě chci. Vždycky je tím nejdůležitějším, co určí limity, něco zásadně jiného, než co dí rozum, srdce, zkušenost i svědomí, a je to nutně děsivé a nepřijatelné. *** Jiná variace na totéž téma: https://www.csfd.cz/film/701997-regulation/komentare/ *~ ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama