Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jak osvěžující je vidět film s originálním nápadem, který je filmovým štábem i dovedený k dokonalosti. Film je sice na začátku trochu matoucí, než pochopíte, kdy je kdo v čím těle, ale jak si tenhle problém sedne, tak už jen můžete dát ruce za hlavu a sledovat tenhle krásný příběh. Mitsuha a Taki jsou sympatičtí hrdinové, kterým fandíte, a když se druhá polovina filmu překlopí z komedie do dramatu (na konci i epického!), pak sledujete se zatajeným dechem, jestli to těmhle dvěma vyvoleným "milencům" vyjde. Milencům dávám do závorky, protože hrdinové jsou po většinu děje mladičcí a jejich kvetoucí láska je platonická. Na anime je ale Your Name relativně odvážný (co asi uděláte jako první, když se probudíte v těle opačného pohlaví...). Tenhle příběh je v podstatě tak jednoduchý a efektivní a překračující kultury, že bych se nedivila, kdyby za pár měsíců v Hollywoodu ohlásili, že chystají hraný remake... 90 % a rozhodně status jednoho z nejlepších filmů roku 2016. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Čo by som ako prvé urobil, keby som sa zobudil v tele krásnej ženy? No samozrejme, že by som jej ohmatával kozy. Mali ste už naozaj živý sen? Mali ste sen v ktorom sa vám snívalo o žene ktorú ste po prebudení chceli nájsť? Aby som popravde povedal prvotné minúty bolo dosť hektické. Nevedel som, kto je kto a kde. Ale časom sa to trošku uchochmesilo a už to len išlo a išlo. Časové pardoxy sú vo svojej podstate neskutočné nezmysli a už je len na majstrovskom ume režiséra ako to zvládne. Príbeh je samozrejme krásny, len už nie je moc originálny a to mu trošku uberá na výnimočnosti (schválne som nenapísal na kvalite) Animácia je neskutočná, hudba sa dala povyberať aj lepšie. SPOILER neviem ako vám, čakal som iný záver. Možno som očakával, že nakoniec sa nestretnú, len si pomôžu aby sa ich životy uberali lepším smerom. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je velká škoda, že se ještě nepodařilo japonské anime pořádně dostat i do českých kin. Myslím, že má celkem velký potenciál, i když je pravda, že aby to bylo komerčně úspěšné, asi by to docela dlouho trvalo. Ale i tak je to škoda, protože snímek "Kimi no na wa." je důkazem toho, že o hodně přicházíme. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný as fuck. Možná je to ale i tím, že dostatečně nerozumím japonské kultuře, plus mimo Miyazakiho tvorby nemám anime tak najetý. Your name je v podstatě tak trochu filmová obdoba hry Life is Strange - melancholicky líbivé, hrozba přírodní katastrofy, cestování v čase, plus pevné pouto mezi dvěma hlavními aktéry. Your name má rozhodně pěkný námět a nápady. Taktéž postavy jsou dobře napsané a většinou sympatické. Celkem obstojně zde funguje i humor, který naštěstí neotravuje nějakým přeháněním a nadsázkou. Plus je to teda naprosto překrásně zanimované. To klobouk dolů, vyložená slast pro oko. Bohužel příběh je až zbytečně složitý a ne příliš poutavý. Z veškerého toho chaosu jsem pak příliš nežral chemii mezi hlavními aktéry, která očividně měla být hlavní sílou filmu. Celkově to ale bylo milé a docela příjemné, nicméně aby tohle byl "nejlepší anime film od dob Cesty do fantasie", jak hodně lidí na filmových webech píše, tomu se teda dost zdráhám uvěřit. Lepší 3* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama