Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh výpravy za slonovinou do neprobádaných končin Afriky se mění v boj o přežití. Výpravu vede zkušený Aloysius „Trader“ Horn. S ním cestuje syn jeho nejlepšího přítele, mladík Peru. Výprava se setká s vdovou po misionáři Edith. Jejího muže před dvaceti lety zabili a dceru Ninu unesli lidožraví domorodci. Ještě než zemře, slíbí Horn, že její dceru najde a vrátí do civilizace. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tehdy musely okouzlovat ještě nezhýčkané publikum už jen ty záběry africké divočiny (občas film připomíná přírodovědný dokument) a záběry bizarně vystrojených domorodců. K tomu na svou dobu akční scény. Leč i když vezmu v potaz věk filmu, jsem trochu zklamán. Knihu Alfreda Aloysia Horna Dobrodružství na Pobřeží slonoviny, která měla sloužit co námět, jsem kdysi četl, ale v tomto filmu ji nepoznávám. Z krásně romantického vyprávění, vzpomínání a pábení starého dobrodruha zůstala zde jen běžná zamilovaná povídačka, které Hollywood sekal jak Baťa cvičky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja ako clovek, ktory sa miesto vatovo planym filmovo - teoretickym kokotim plkom radsej venuje filmovej praxi viem dlhodobo, ze Hollywood uz v 30. rokoch tocil jak na pase taketo filmy, filmy tohoto razenia. Urcite, roku 1931 africka divocina oslovila mnoho ludi, domy z Blata atd. No dnes je to neskutocne precenovany film. To ze je to z roku 1931 este neznamena, ze je to automaticky namakany film   : 45 % ()

Reklama

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Edwina Booth se při tomto snímku v Africe nakazila malárií a také podivnou nemocí, kterou lékaři nazvali "horečka džungle", protože ji nedokázali jinak diagnostikovat. Hereččino zdraví se rapidně zhoršovalo a se společností MGM se soudila o milion dolarů. Mimosoudně se vyrovnali nabídkou 35 000 USD na léčení ve středisku tropických nemocí v Evropě.
    (Zdroj: kniha Hollywood bez masky: Humphrey Bogart). (Pavlínka9)
  • Původně se tento film měl točit jako němý, ale krátce po příjezdu do Afriky měl premiéru film The Jazz Singer (1927), který zahájil éru celovečerních zvukových filmů. V krátkém termínu se musela do Afriky dopravit zvuková aparatura. (Zdroj: kniha Hollywood bez masky: Humphrey Bogart) (Pavlínka9)

Reklama

Reklama