Reklama

Reklama

Xenogenesis

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Experimentální
USA, 1978, 12 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. (-Marc-)

(více)

Recenze (53)

-Marc- 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V tomto krátkom filme je vidno ako sa Cameron zaujíma o technickú stránku a je tu vidno malý náznak vývinu prvého Terminátora.Na 78 rok výroby je to celkom fajn, atmosféra aká taká sa tu nájde, niektoré stroje pripomínajú jeho neskoršie filmy a zvuky robotou vám budú známe s prvého Terminatora. https://www.youtube.com/watch?v=8KpZRJ4HE4Q 80% - 4* ()

Reklama

Jablek 

všechny recenze uživatele

Na amatérský projekt a ješte k tomu z roku 1978 velice ambiciózní...jde vidět, že se Cameronovi už tenkrát asi honily hlavou základy terminátora. Je to krátké scifi, které se odehrává ve světě podobném Tronu a soubojem strojů připomíná legendární Cestu do pravěku :) Co mě ale dost překvapilo, tak to byl ten podivnej konec a ten týpek visící ze stěny se mohl taky trošku víc snažit :D ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

první kraťas, který hodně prozrazuje - design T-1, souboje robotů, depresivní vize budoucnosti a silné ženské hrdinky. Na druhou stranu hlavního hrdinu hraje pako, které vypadá jak kdyby uteklo z pornoparodie Star Treku;-) Ale po technické stránce super. Hudba příjemně osudová, stylizace i výprava jasně mluví holasem Jamese. 2 průzkumníci, jeden robot, neznámá planeta a absence porozumění... 50% ()

Torgal

všechny recenze uživatele

Dnes je tento kraťas zaujímavý jedine tým, že je to prvotina dnes už legendárneho Železného Jima. V podstate sa vzpiera hodnoteniu, lebo jeho jediným zmyslom bola len prezentácia technických možností a príbeh, či aspoň ukončenie, to vôbec nemá. Atmosféru má ale dobrú a je fascinujúce sledovať paralely medzi týmto snímkom a Cameronovou neskoršou tvorbou. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů. (-Marc-)

Reklama

Reklama