Reklama

Reklama

Alpská jezera

(TV film)
  • Německo Alpenseen (více)
Německo, 2014, 52 min

Režie:

Sigurd Tesche

Obsahy(1)

Tento přírodovědný film nás zavede do fascinujícího světa hlubokých horských jezer. Dobudeme ledové paláce nečekané krásy. Ponoříme se do říše, ve které kdysi řádili skřítci, víly a horští trolové. Díky speciálním dýchacím přístrojům a upraveným kamerám vyrazíme na lov zvláštních nočních stvoření s ještě podivnějšíma očima. To si nesmíte nechat ujít! (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který diváka provede těmi nejlepšími alpskými jezery vysoko v horách i v nížinách mezi malebnými meandry říček. Křišťálově čistá jezera, tůně hluboko v lesích s jedovatou vodou i jeskynní jezírka s tajuplnými obyvateli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nádherné až dych berúce zábery. Tá príroda okolo tých jazier, tá ich nebeská farba, fauna okolo aj vo vnútri, ale aj zámky v kopcoch, vápencové jaskyne a hory. Akoby rozprávkový svet niekto zasadil rovno do stredu Európy: https://dokumenty.tv/alpska-jezera-dokument/ ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

-průhledně fascinující Smaragdové jezero s přidruženými, nádhernými scenériemi téměř neposkvrněných lokalit ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že v rámci biodiverzity planety, se najde mnoho míst, kde je fauna i flora rozmanitější. A přesto si tento dokument nezadá s peckami od BBC. Je to především díky skvělým záběrům, jaké nejsou často k vidění, vcelku fundovanému výkladu a především...v hlavní roli je nádherná krajina Alp. Ať už jde o Tyroly, nebo Slovinsko, člověka to pohladí po duši, že máme takovou krásu i tady v Evropě. Jediné co mě rýpala lehce pobouřilo bylo, že tvůrci nerozlišovali mezi kamzíky a horskými kozami/kozorohy. Ale to je detailíček. ()

Reklama

Reklama