Reklama

Reklama

David Bowie: Muž, který změnil svět

  • Velká Británie Bowie: The Man Who Changed the World
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2016, 85 min (Alternativní 95 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový portrét jednoho z nejvlivnějších a nejkreativnějších umělců 20. století... David Bowie svým vlivem na populární kulturu měnil svět hudby, módy a umělecké integrity. Zatímco jiní umělci zůstávali věrni svému stylu nebo se postupně vyvíjeli, britský rocker se nebál zásadních změn. Svou osobnost či zvuk své hudby neustále přetvářel. Režisérka Sonia Andersonová za pomocí Bowieho archivních rozhovorů, vypovědí jeho spolupracovníků i blízkých přátel a dobových záběrů vykresluje příběh hudebníka, který svou tvorbou přerostl svět rockové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, v němž se vyjadřovali jeho spolupracovníci, fandové, kamarádí, ve fanstastických superlativech. Bowie lehce překonávající Lennona, to mi nesedí. Koncertní ukázky mi nechyběly, na to máme youtube. Chyběla mi ale zmínka o jeho desce, kterou mám skutečně rád: "Diamond Dogs". Nebo jsem se přeslechl? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nudný dokument, na kterém jsou nejzajímavější úryvky z rozhovorů s Bowiem. Vše začíná úchvatným dobovým rozhovorem s nešťastným britským moderátorem, který má asi nejdebilnější otázky, které lze umělci pokládat a Bowie dost trpí. Bohužel většinu času tvoří vyjádření pamětnic, které s ním randily zamlada a je to dost nuda. Mnohem lepší dokumenty jsou David Bowie - Sound and Vision nebo libovolných Five Years. ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Navzdory slabým hodnoteniam pútavý dokument, s dobre zostrihanými scénami a výňatkami z rozhovorov ako Bowieho, tak aj jeho ľudských (nie muzikantských) súputníkov. Kritika smerovaná na minimum informácií k hudobnej časti jeho tvorby je oprávnená, no takýchto dokumentov či informácií je neúrekom. Napriek viacerým rozhovorov s bývalými frajerkami dokument bulvárne nepôsobí, no povrchnejšie možno trochu áno. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě první dokument o tomto umělci (na České televizi Artu) a dozvěděl jsem se o něm spoustu informací od něho i jeho okolí. Dokument má poněkud nedostatek jeho písniček. Lituji, že jsem v Praze nešel na Bowieho koncert při jeho poslední návštěvě naší země, myslím koncert byl dvakrát pro nemoc odložený. Asi jsem myslel , že je nesmrtelný. Dnes by stála vstupenka čtyřikrát více. Shoduji se s ním v představě, co je to disciplína. Ne vstávání každé ráno přesně v osm, ale dotažení věcí do konce. Pobavilo mě jak fanoušci chodili na koncert ve zpěvákovým předchozím image, ale zjistili, že už je jeho image jiná. V jednom hudebním dokumentu byla úsměvná historka pamětnice, která jela s kamarádkou městským autobusem v Západním Berlíně a naproti seděl Bowie. Začali si broukat jeho nejznámější melodii. Mistr pozvedl oči od novin , pousmál se na ně a četl si dál. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Davida Bowieho, nikdy by mě nenapadlo, že se o něm dá natočit něco tak nudného jako je tenhle dokument. Chaotický a narychlo spíchnutý film, který možná uspokojí milovníky bulváru.Navíc v něm chybí zásadní věc...jeho hudba! Jestli máte chuť na dokument o Davidovi, tak jděte do filmu David Bowie:Sound and Vision. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama