Reklama

Reklama

Poslední dny

(seriál)
  • Velká Británie The Last Days Of...

Obsahy(1)

Naše dějiny znají množství žen a mužů, kteří svým životem usměrnili jejich běh, ale najdou se mezi nimi i takové osobnosti, jejichž smrt měla větší význam než jejich celoživotní dráha a zanechala budoucím generacím skryté souvislosti a řadu nezodpovězených otázek. V tomto seriálu divákům představíme šest všeobecně známých, ba slavných historických postav, jejichž krutý a krvavý skon výrazně ovlivnil historii lidského rodu. Jsou to Ježíš Kristus, Julius Caesar, Rasputin, Marie Stuartovna, Guy Fawkes a Karel I. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o významných histrorických osobnostech. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři díly. Ze starověkého Řecka vychází naše evropská kultura. Je škoda, že tak pracně vybudované hodnoty našich předků svobody, rovnosti a způsobu života nyní masové mizí s příchodem nových kultur do Evropy. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

1/6 Podívala jsem se na díl o Marii Stuartovně. Není to žádný hit, je to klasické dokudrama, mluvící hlavy často jsou jen literáti a různí fabulátoři. Celé je to vyprávěné jako příběh s emocemi s důrazem na osudové chyby (názory na vztahy jsou dost dnešní), různé kroky, které ovlivnily to a ono. A anonymní herci chodí v různých kostýmech, aby ilustrovali ta klíčová místa, o kterých vybrané mluvící hlavy zrovna mudrují. Trochu bulvárek, trochu první krok k rozkoukání se, pokud si vyberete díl o někom, o kom máte jen základní povědomí. Nutné je pak samozřejmě pokračovat v poznávání a neusnout na vavřínech. Tyhle dokumenty mohou maximálně suplovat základku, pokud chcete úroveň středoškoláka, jdete jinam. ()

Maslord odpad!

všechny recenze uživatele

Verím, že by sa dalo dostatočne polemizovať a historickej presnosti ohľadom života a smrti Ježíša Kristusa. Bolo zaujímavé sledovať ako nejaký pseudo-historici považujú bibliu za dôveryhodný zdroj informácií, opisovali príbehy ktoré neboli nikdy historicky potvrdené. Nejedná sa o historický seriál, ale o fantastickú drámu. Úbohé! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama