Reklama

Reklama

Znovu zrozen

Trailer

Obsahy(1)

Toshiro (Tak Sakaguchi), bývalý příslušník zvláštních jednotek, nyní vede poklidný život na japonském venkově. Navzdory zdánlivě pokojné existenci se však Toshiro snaží zkrotit destruktivní sklony, díky nimž se kdysi stal předním vojákem v elitní jednotce zabijáků. Když se jeho bývalý velící důstojník, tajemný Fantom (Akio Ôtsuka), rozhodne vystoupit ze stínu, aby se pomstil, Toshiro se vrhne do víru vražedného běsnění namířeného proti skupině nemilosrdných vrahounů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

maxXxic 

všechny recenze uživatele

**Bude obsahovat spoilery** Na film jsem se hodně těšil a čekal jsem japonský Expendables, jenže... Co je sakra akčního na tom, když po 2 minutách vím, že se Toshiro vždy objeví za zády protivníka (například za stromem, za kterým by si ho všiml i houbař), když po 5 minutých vidím, že každému z 200 vyzbrojených vojáků se v ruce objeví nůž a když už náhodou zapomenou v ruce z braň tak s ní máchají přesně tak, aby šla efektně odrazit nebo sebrat. Člověk to pomalu přestává řešit, když vidí, že každé kulce náš "superhrdina uhýbá" a hluchý/slepý vojáci jen nabíhaj přímo na pěst. Proto finální teleport taneček ve skladišti s úhlavním nepřítelem působí už více méně jen komicky. Dvě hvězdy za atmosferický rozjezd a festival rychlých pohybů. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Toshiro Kuroda (Tak Sakaguchi) pracuje v obchodě se smíšeným zbožím a stará se o dívku jménem Sachi (Yura Kondo). Toshiro vede poklidný život, ale je to bývalý voják ze speciálních jednotek, kterého dožene minulost... K mínusům patří slabší příběh a pomalejší rozjezd, protože na delší souboje si divák chvíli počká. Do 50. minuty je to docela slabota, protože Tak Sakaguchi se v akci předvede pouze ve čtyřech kratších scénách (náměstí, noční ulice, obchod a telefonní budka). Jakmile se děj přesune do lesa, začíná inferno, které končí teprve závěrečnými titulky. Bojový systém Zero Range Combat je velice rychlý, efektivní a kromě končetin se v něm používají krátké zbraně s čepelí (posloužil i malý rýč s teleskopickou násadou). ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Téměř dvouleté čekání na možného nástupce Raidu je u konce a já jsem prostě nadšen. Na kvality zmiňovaného se sice nechytá, ale nebezpečně se mu přibližuje. Mínusem je režie: mít tohle na starost Gareth Evans, asi by to byl patrně film s nejlepší akcí všech dob, Júždi Šimomura s panem Kudó tam občas vloží střih, nebo nepěkně umístí kameru, místy je i trošku víc těkavá. Ale to nejlepší vynikne - dál zde chybí ta vyčerpanost z Raidu. Tam, kde na konci jsem se cítil vyřízen a totálně vykolejený, zde panuje jenom neutichající nadšení. Tak Sakaguči sice není nijak precizní herec, dialogů taky moc nemá a v akci zde má pouze jednoho rivala. Většina akce stojí na něm - ale je to sympaťák, charisma mu nechybí a z jeho ledového klidu jsem měl husí kůži. Re:Born je hybrid mezi Splinter Cell: Blacklist a Metal Gear Solid. Má určitou videoherní plochu - takže postavy toho třeba vydrží trošku víc, než běžný člověk, je zde big boss a film nemá moc vrstevnatý příběh. Mě příběh nevadil, není nijak kvalitní, ale svůj účel splnil, malá holčička je roztomilá a těch pár postav nemaj co zmrvit. Do padesáté minuty se toho zas tolik neděje - kamera snímá Japonské prostředí, které je hezké, na pozadí hraje klavír a občas někoho Tak oddělá. Pak se děj přesune do džungle a začne to nejlepší, v čem film vyniká - Zero Range Combat feat. System CAR. Inovativní akční scény strhávaj pozornost, člověk ani nedýchá při té kadenci, mršnosti, efektivitě a ráznosti. Je zde tuna sečných zbraní, tuna střelných, je to i audiovizuální lahůdka, takže střelba je kurevský rachot, je slyšet přes celou džungli, plno stealth akce, tiché likvidace, nějaká ta past, kreativita a optimalizace pohybu pro prostředí. Finální fight mě zhypnotizoval, nadlidská kadence, špičková choreografie. Je fakt, že enemáci jsou palety na odstřel, ale do akce jdou takticky, gestikulují, komunikují mezi sebou, umí držet bouchačky i nože. Gore je šťavnaté, nespočet prořezaných hrdel i tepen, kosti zde praskaj, každej úder bolí a akční scény jsou hlavně logický. Týpci se přizpůsobují přístupu hlavní postavy, přemýšlej o svém tahu a čtou jeho pohyby. Krom finálního souboje se pro mě stal ikonickej moment se sniperem. Enemáci navíc maj i nespočet kamufláží, vojenské výbavy a hezky to ladí s prostředím, kaskadéři odváděj tvrdou práci, takže je zde nespočet nárazů do různých objektů, nepříjemných pádů a nářeků z chodeb. Prostě naprostá pecka, co budu povídat. Bál jsem se, aby z toho nevylezla nějaká sračka a fakt mě to dostalo. Soundtrack je tajemný, ambientní, nervózní a temný, hezky podbarvuje dění na obrazovce. Další shlédnutí jsou více než pravděpodobná. Akce je plno a je úplně fenomenální a inovativní. Při příštím filmu by to mohlo být lepší, nebýt skutečnosti, že se jedná o poslední film Sakagučiho...achjo. Byl to ale zážitek a děkuju za ten kus obrovský práce, má vděčnost se nedá vyjádřit slovy. Splněný sen. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok očekávaný Re:Born je konečně v plné palbě a byť jsem byl lehce skeptický ( Japoncům akci moc nevěřím), tak tohle se vlastně povedlo, ale o nějakém velkém nadšení se také mluvit nedá. Příběhově mě to téměř vůbec nebavilo a občas jsem se ztrácel v tom kdo je proti komu, ale samotná akce je rozhodně zajímavá a nabídla něco nového. Sice zamrzí občas kamera, která je často příliš blízko a nechybí i nenáviděné střihy, ale nebylo to tak špatné jak v jiných filmech. Hlavní hrdina je opravdu frajer, nový Bruce Lee minimálně v rychlosti. Mrštnost, dynamika a efektivnost s nožem je místy neuvěřitelná a velmi mě potěšil souboj s malým rýčem, což jsem doposud nikde neviděl. Většina akce se odehrává uprostřed džungle a na čistý souboj s rukama zde dojde tuším jen na dva? Většinou se používají právě nože a jiné sečné zbraně a je to naštěstí i pěkně krvavé. Finále představí nový bojový styl, ale moc mě nenadchnul. Technicky je to spíš průměr. Bavil jsem se a myslím, že si chlapi za snahu zaslouží 4 hvězdy. 70% ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Je to taky nesurody sled akcnych scen a aj ked je akcia prvotriedna, tak ja od filmu ocakavam to, ze bude mat nejaky zmysel, nebodaj dokonca aj zapletku. Takze som to vydrzal sledovat 40 minut a potom som to vypol. Toto nie je nic pre mna. Pustite si trailer plny akcie a ak si dokazete predstavit, ze by ste ho vydrzali sledovat 100 minut dookola, tak je to film pre vas. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Akční choreograf Yoshitaka Inagawa si ve filmu také zahrál v roli vojáka, který má krycí jméno Abyss Walker. (Rominator)
  • Někdy v počáteční fázi vývoje filmu u projektu figuroval Sion Sono, protože má v závěrečných titulcích kredit Collaborated with original draft. (Rominator)

Reklama

Reklama