Reklama

Reklama

Sídliště - Entita - Infrastruktura

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Mysteriózní / Horor
Česko, 2016, 24 min

Režie:

Josef Šetek

Hrají:

Tomáš Hůsek

Obsahy(1)

Tomáš, který prožívá náročnou životní situaci, přijel do svého bytu na brněnském sídlišti, aby si odpočinul a vyspal se. Tichý sídlištní večer narušují neustálé dozvuky nedávných událostí, které v souznění s technickou infrastrukturou sídliště a frustrovaným stavem Tomášova vědomí nedávají příliš velké šance na prožití poklidné noci. (panjosef)

(více)

Recenze (4)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních polovina se mi líbila fakt hodně, protože dost dobře rozehraje poutavou atmosféru, hlavní postavu Tomáše, jeho trauma a částečně i vztah k nejbližším lidem. Byl jsem natěšený, kam to Šetek povede dál, jenže se pak asi zalekl a místo vyvíjení příběhu to upadlo do klišé a snahy působit co nejvíc hororově. Navíc ve finále to ani nikam nevygraduje, prostě to skončí tak jak se dalo čekat od začátku, ale hromada věcí se neodhalí. Je to škoda, protože první půlka mě chytla fakt hodně, jenže ta druhá sice taky není špatná a Šetek se tam dost snaží o horor (ale končí to bohužel jen u té snahy - ačkoli, přiznávám, jednou jsem se lekl a práce se zvukem se mi taky docela líbila), jenže tím pokazil potenciál který měl. Ale na amatérský film je to slušná práce tak jako tak a nějaký talent Šetek určitě má. Lepší 3* ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

Název: Sídliště - Entita - Infrastruktura Délka: 24 min. Žánr: drama/mysteriózní/horor Hrají: Tomáš Hůsek, Eliška Gejdošová, Denisa Slunečková Režie, scénář, námět, kamera, střih, zvuk, hudba: Josef Šetek Masky, kostýmy, osvětlení, výprava, klapka: Josef Šetek, Eliška Gejdošová Produkce: Dysphoricam productions ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tento amatérský kousek potažmo jeho tvůrce to má, po zvukové stránce docela dobře vychytané. To je ovšem tak jediné větší pozitivum, které jsem na něm našel. Dle mého se dal tento snímek o dost zkrátit a absolutně by se nic nestalo. Je zde spousta zbytečných minut navíc, které by lecjakému divákovi vůbec nechyběly a navíc si myslím, že „příběhu“ jako takovému spíše uškodily. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pepé a jeho režijní prvotina mě velice překvapila. V rámci amatérské produkce, kdy si Josef skoro všechno dělal sám, je to výborně odvedená práce. Natočeno jasně a výstižně s postupující gradací. Už od začátku mě to vcuclo a udrželo napjatou pozornost až do konce. Pepé si pohrál i se zvukem a s hudebním podkladem a někdy tomu solidně šlápne na pedál (viz různé zbustrované zvuky a kvílení). Záběry na sídliště a jeho " mluvení " jen ten správnej industriální ambient. Sakra, fakt se mě to líbilo a doufám, že se od Pepého ještě nějakého počinu dočkám. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama