Reklama

Reklama

Kouzlo finské divočiny

(seriál)
  • Finsko Erämaan lumo (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seriál Kouzlo finské divočiny zachycuje nedotčenou krásu skandinávské divočiny, která je plná nehmotného přírodního bohatství, jako jsou ticho a klid, tma a nedotčená krajina. Seriál vypráví příběh o našem stále křehčím vztahu s přírodou i nejniternější touhou žít s ní v souladu a harmonii. V Kouzlu finské divočiny mimo jiné zažijeme pátrání po přirozené léčebné moci národních parků Oulanka a Paanajärvi, které představují jedno z nejunikátnějších přírodních dědictví na obou stranách finsko-ruské hranice. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Při ranní kávičce a u domácích, dnes obzvlášť vypečených, koláčků velmi příjemná procházka zemí více jak stotisíce jezer. Dokážu si tam představit dlouhou dovolenou, ale žít bych tam nemohla. Je to rozlehlá, nádherná ... samota a já jsem i člověk společenský. Celé je to zpestřeno pocitovou hudbou finské folkové hudebnice Veery. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tvl, o tomhle se dá máloco napsat, tohle se prostě musí vidět. I mně se kolikrát při těch zpomalených, mistrovsky úchvatných a vysoce rozlišených záběrech podbarvených finským (hudebním) folklórem a rozvážným komentářem Vladislava Beneše zpomalil tep a dech, uklidnil jsem se a pro tu chvíli, podobně jako autor, našel svojí vnitřní harmonii. Pro milovníky přírody, obzvlášť té severské, je tenhle dokumentární cyklus povinnost. ()

Reklama

Iczena 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: nádhera. Chvílemi jsem měla pocit, že jsem přímo v těch krásných místech, na kterých se točilo. Úchvatné záběry přírody a všeho, co s ní souvisí. Dostalo mě to do naprosté pohody a klidu. Budu používat jako psychoterapii a na odreagování... Mrkla jsem i na originál, ale český komentář byl dokonalý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásné. Takováto nezalidněná zelená krajina se mi líbí. Připomíná naše mírně zvlněné jižní Čechy s mnoha rybníky, kde je v CHKO stavební uzávěra. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry na krásnou finskou krajinu a její faunu ve všech ročních obdobích nebo doslova fantaskní pohledy na polární záři. To vše doplněné poutavým komentářem člověka žijícího v symbióze s přírodou a podkreslené téměř meditativní hudbou. V celé své celistvosti to považuji za jeden z nejkrásnějších dokumentů, co jsem zatím viděla. Jsem natolik plná dojmů, že bych nejraději hned opustila tu naši nepěkně civilizovanou společnost a vypravila se na daleký sever za samotářským dobrodružstvím, abych okusila trochu té harmonie se všehomírem. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama