Reklama

Reklama

Les Illusions fantaisistes

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1910, 5 min

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na rok 1910 již velmi zastaralé filmouvé kouzlení, stop trik každých dvacet vteřin, kamera statická, nic překvapivého. Kostlivec nebo zamordování Santa Clause potěší, ale jediné, co skutečně stojí za pozornost, je velmi pečlivě provedené kolorování. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Všechny tyto staré snímky hodnotím za 3, pokud to není nějaký opravdu extra kousek (4) nebo naopak (2). Jak jsem psal jinde a budu psát v každém komentáři k těmto filmům: nepřísluší nám dnes hodnocení podobných snímků. Tři hvězdy jsou spravedlivý kompromis. Iluzionistické představení, které až okatě využívá střihů, což byl tenkrát jediný možný způsob, jak dělat filmové triky. Iluzionisté určitě už tenkrát dokázali pěkné kousky i bez filmové kamery. Tenhle způsob jen těží z možnosti střihů a tak lze předvádět takové taškařice. Odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=tebsr6vkiKw&feature=g-vrec&context=G2469904RVAAAAAAAAAQ ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Meliés v každém snímku těží z perfektně namalovaných kulis, které vytvářejí takovou atmosféru, že jak dějově, tak i jinak podprůměrný film hravě vynesou ke třem hvězdám. ()

Reklama

Reklama