Reklama

Reklama

Le Papillon fantastique

Krátkometrážní
Francie, 1909

Recenze (4)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska nápadu a dĺžky by som toto odhadol na rannú Meliesovu tvorbu, avšak ide o tú neskoršiu. Aspoň je to ale pekne farebné. No ženy sú aj motýle, aj pavúky. Treba sa s tým zmieriť. A väčšinou s vlastnosťami oboch imaginárne zobrazených členov živočíšnej ríše naraz. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jakkoli byl Georges Méliès geniální tvůrce, přece jenom poněkud zamrzl na svém standardu a dál se neposouval. To je příklad i tohoto kraťasu: sice jde opět o okouzlující sérii stop motion triků, jenže když si uvědomíme, že za celou dobu své kariéry - a trvala 17 let - se naprosto nikam neposunul a dělal stále totéž, trochu to naruší onu nedotknutelnou auru geniality. Třeba Segundo de Chomón, jiný velký tvůrce stejného období, se posouval neustále, a i když to bylo od daleko horšího na roveň Mélièse, progres v něm byl. To samotnému Mistrovi chybělo. - K filmečku samotnému jen tolik, že je moc hezky kolorovaný, pavoučí vize pěkně temná a démonická a snad i strašidelná (pro tehdejšího diváka snad, kdo ví, každopádně IMDb má tento snímeček zařazen v ranku "horor"), ale krapet tomu chybí nápad, něco dalšího navíc - právě tady nacházíme limity Mélièse jako tvůrce. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Použitím stop triků se žena mění v motýla, posléze se objevuje druhá, která se promění v pavouka, pavouk zaútočí na motýla, motýl je zachráněn kouzelníkem Méliésem, pavouk je zabit... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama