Reklama

Reklama

Tom Whisky ou L'illusioniste toqué

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1900

Obsahy(1)

Krátky film ukazuje tancujúceho chlapíka, ktorý sa rozhodne posadiť sa na stoličku. Trikrát za sebou sa mu však na nej objaví žena a následne sa tri ženy spoja do jednej obéznej. Muž zo ženy vyčaruje malého chlapca, z ktorého potom urobí veľkého a z neho nakoniec opäť tri ženy, ktoré usadí na stoličky. (Marek1991)

Recenze (5)

anais 

všechny recenze uživatele

Sčítání a odčítání ženských figur - do jedné tlusté, do tří hubených, do dítěte atp... proměny v plném proudu. Za zmínku stojí, že ve snímku figuruje identický zadní prospekt, jako v Le Portrait mystérieux z roku 1899. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Georges Méliès, majster trikových filmov, mal občas aj slabé chvíľky. Predsa len točiť ročne desiatky síce pár minútových snímkov, ale postprodukčne náročnejších, je vyčerpávajúce. Tom Whisky, nestojí ani za tú Whisky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nepoučeného člověka by nejspíš překvapilo, jak je v tomto filmu "stop trik" dokonalý, vůbec se nedá poznat, že byl proveden, zatímco v jiných Meliésových dílech je přechod vždy zřetelný. Je to proto, že Meliés v tomto případě žádný stop trik nepoužíval, protože spojovat a rozpojovat osoby jednoduše uměl. Naučil to i pár svých následovníků, ale jak se říká, co je dovoleno bohovi, není dáno volovi, takže ti většinou umí buď jen rozpojovat, nebo zase jen spojovat. Dřív převládali hlavně rozpojovači, proto byla spousta lidí, a hubených, zatímco dnes tihle umělci hlavně spojují, proto ve vyspělých státech počet obyvatel klesá, zato připomínají chodící velryby. Snad jednou spojovače napadne namířit svojí pozornost i jinam než jen na lidi a vrhnou se třeba na atomy, taková studená fúze by po těch letech bádání už fakt bodla. ()

Reklama

Reklama