Reklama

Reklama

Stroje

(festivalový název)
Trailer 1
Indie / Německo / Finsko, 2016, 71 min

Obsahy(1)

K Indii neodmyslitelně patří pestrobarevné látky. Poněkud ve stínu však zůstává, kdo a jakým způsobem je v dnešní době vyrábí. Snímek nás zavádí do ponurého prostředí textilní továrny, kde hlavní roli zastávají stroje, vozíky, kádě s barvami a rozmanitá směs zvuků, které vydávají. Uprostřed tohoto mechanického světa se pohybují pracovníci továrny – muži různého věku i smýšlení, kteří postupně splývají se zautomatizovanými procesy a sami se stávají jen další součástí strojové výroby. Dokument prostřednictvím působivých obrazů zachycuje životy, z nichž se pestré barvy pomalu vytrácejí. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dokument z úplně jiného světa, než na který jsme my evropané zvyklí. Tady si člověk uvědomí, že i když v ČR skončí jako bezdomovec, pořád se má lépe, než spoustu lidí z pro nás neznámého světa, kteří dřou půl dne a nevydělají si za měsíc ani tolik, co u nás nejhůře placený pracující člověk za den. Docela silný, ale opravdu unikátně natočený (při produkci v lucerně jsme u toho pili místní pivní speciál šestnáctistupňový, takže to mělo ještě větší nádech). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavil mě ten týpek, který pracuje dvanáctku, pak si dá hodku pauzu na jídlo a jede další dvanácku , celkem pravidelně 36-48 hodin v kuse a říká , že je furt chudej. Ve vzduchu sto kilo chemikáliíí...A také manažer v kanceláři, který říká, že jejich dělníci mohou být motivováni jen penězi , "dej mi víc, já chci víc". Rozumí jediný věci: peníze. "Jakmile jim dáte moc peněz, začnou relaxovat a pošlou společnost do prdele.Musí mít prázdný žaludek , aby se starali o naši company". ()

cepice 

všechny recenze uživatele

V životě se mi nestalo, že bych musel odejít z projekce, ale ten film byl neskutečně nudný a to už nešlo vydržet. 1* za originální kameru, to jak to bylo natočeno, bylo netypické a prvních pár minut i zajímavé. Dokumenty, kde však chybí mluvené slovo, nejsou pro mě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vtahující podívaná, která prostředí fabriky nevyužívá k navozování lítosti, i když by snadno mohla, což je její největší plus. Ti lidé nejsou chudáci, ale prostě chlapi, co nějak čelí problémům, co mají. O slzičky nestojí, k ničemu by jim nebyly. A jako bonus to má pěknou kameru. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama