Reklama

Reklama

Stroje

(festivalový název)
Trailer 1
Indie / Německo / Finsko, 2016, 71 min

Obsahy(1)

K Indii neodmyslitelně patří pestrobarevné látky. Poněkud ve stínu však zůstává, kdo a jakým způsobem je v dnešní době vyrábí. Snímek nás zavádí do ponurého prostředí textilní továrny, kde hlavní roli zastávají stroje, vozíky, kádě s barvami a rozmanitá směs zvuků, které vydávají. Uprostřed tohoto mechanického světa se pohybují pracovníci továrny – muži různého věku i smýšlení, kteří postupně splývají se zautomatizovanými procesy a sami se stávají jen další součástí strojové výroby. Dokument prostřednictvím působivých obrazů zachycuje životy, z nichž se pestré barvy pomalu vytrácejí. (Jeden svět)

(více)

Recenze (5)

cepice 

všechny recenze uživatele

V životě se mi nestalo, že bych musel odejít z projekce, ale ten film byl neskutečně nudný a to už nešlo vydržet. 1* za originální kameru, to jak to bylo natočeno, bylo netypické a prvních pár minut i zajímavé. Dokumenty, kde však chybí mluvené slovo, nejsou pro mě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vtahující podívaná, která prostředí fabriky nevyužívá k navozování lítosti, i když by snadno mohla, což je její největší plus. Ti lidé nejsou chudáci, ale prostě chlapi, co nějak čelí problémům, co mají. O slzičky nestojí, k ničemu by jim nebyly. A jako bonus to má pěknou kameru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavil mě ten týpek, který pracuje dvanáctku, pak si dá hodku pauzu na jídlo a jede další dvanácku , celkem pravidelně 36-48 hodin v kuse a říká , že je furt chudej. Ve vzduchu sto kilo chemikáliíí...A také manažer v kanceláři, který říká, že jejich dělníci mohou být motivováni jen penězi , "dej mi víc, já chci víc". Rozumí jediný věci: peníze. "Jakmile jim dáte moc peněz, začnou relaxovat a pošlou společnost do prdele.Musí mít prázdný žaludek , aby se starali o naši company". ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dokument z úplně jiného světa, než na který jsme my evropané zvyklí. Tady si člověk uvědomí, že i když v ČR skončí jako bezdomovec, pořád se má lépe, než spoustu lidí z pro nás neznámého světa, kteří dřou půl dne a nevydělají si za měsíc ani tolik, co u nás nejhůře placený pracující člověk za den. Docela silný, ale opravdu unikátně natočený (při produkci v lucerně jsme u toho pili místní pivní speciál šestnáctistupňový, takže to mělo ještě větší nádech). ()

Reklama

Reklama