Reklama

Reklama

Krtek a Panda

(seriál)
  • Čína Xiong mao he xiao yan shu (více)
Česko / Čína, 2016, 52x12 min

Scénář:

Xiaoyu Wu

Hrají:

Lei Zhang, Chao Wei

Obsahy(1)

Zažij nová dobrodružství s malým Krtečkem!
1. série 1. Přítel z dálky, 2. Uvítací večírek, 3. Krtkův nový dům, 4. Zajímavá past, 5. Ještěrčí ocásek, 6. Jak vyléčit draka, 7. Den objímání v lese, 8. Kdo dostane meloun
2. série 1. Co se to blýská, 2. Čí je to vajíčko, 3. Velký meloun, 4. Lesní olympiáda, 5. Pravý nebo falešný medvěd, 6. Šťastné kolo
3. série 1. Velké horko, 2. Záchrana před deštěm, 3. Nezvaní hosté, 4. Sezení na vejci, 5. Strom a knedlíčky, 6. Květinová soutěž
4. série
1. Tři kouzelné barvy, 2. Rybka v nesnázích, 3. Černobílá party, 4. Duhová zahrada, 5. Červený lampion, 6. Dědečkovy brýle (Magic Box)

(více)

Recenze (76)

štísko 

všechny recenze uživatele

Koukl jsem se ze zvědavosti na výsledek údajné vlastizrady, která vznikla prodejem autorských práv. Výsledek mě také neomráčil. Krtka ale nepohřbila tolik "spolupráce" s pandou, jako stupidní příběhy a fakt, že krtečka nechali promluvit. Animace samotná se mi líbila. . Z mého hlediska ztracený čas, ale na odpad to není. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak dementní až je to vtipné :-D. To je ovšem případ většiny současné animované tvorby pro nejmenší, z níž "Krtek a Panda" nijak zvlášť nevyčnívá. U závěrečného kvílení, doprovázejícího titulky jsem si zavzpomínal na Reiko Kitamoriovou a jejího čtyřnohého společníka - tam zněl pseudoasijský jekot (v českém dabingu v podání Jitky Molavcové) hodně podobně! ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Je jednoduche dat tomuto vecernicku odpad s tim, ze nam Cinani zneuctili Krtecka. Na prvni pohled nedustojne, prodat postavicku do Ciny, na druhy pohled ani nevim, proc o nej meli takovy zajem... Rodice, prarodice tuto spojitost asi nepoberou, na druhou stranu si myslim, ze detem se to bude libit jak v Cine, tak u nas doma. A pak, Panda a ostatni zviratka se ke Krteckovi chovaji pekne, asijske deti mozna budou mit o nas nejakou predstavu, ze alespon existujeme... Uplne bych tuto blaznivou koprodukci nezatracoval.-). ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Ano, původnímu Krtečkovi to nesahá po kolena, ale není to o nic horší, než Máša a medvěd (těma se to asi nemálo inspirovalo), a všem těm Teletubbies, Mickeyho klubíkům, i všem těm (dětinským, zvráceným, či oboje) anime blbostem po dvoutisícím (Pokémony počínaje rokem 2002 nevyjímaje) to jednoznačně nakopává zadek. Dávám tři hvězdičky, a mám sto chutí dát ještě víc, na protest proti zdejším antikomunistům (resp. Sinofobům, Rusofobům, antizemanovcům, antiputinovcům,..., prostě kavárníkům), které by už měli konečně šoupnout do Bohnic nebo Černovic. ()

oli9 

všechny recenze uživatele

Tu to zase všichni berou z pohledu, že na našeho krtka se nesahá. Vždyť je to úplně něco jiného, moje dcera krtka miluje toho českého ale když jsme už vše viděli zkusili jsme tohle. Jako pro dvouleté dítě už je dobře, že Krtek i panda mluví protože to dcera po nich opakuje. Baví jí to, příběhy jsou jednoduché, nelze to srovnávat s československým Krtkem ale odpad to určitě není ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Prezident Miloš Zeman kdysi vezl s velkou slávou figurku Krtečka do Číny, dokonce tam s ním vystupoval v televizi. Mělo to symbolicky podpořit sbližování s tamní komunistickou vládou. Počítalo se ovšem i s recipročním pobytem pandy coby čínského symbolu v Česku. Jedno z nejvzácnějších zvířat se mělo přestěhovat do pražské zoo, která pro pandu plánovala postavit nový pavilon za 200 milionů korun. Panda nakonec stejně nepřijela a Krtek už zůstal v Číně (stejně jako v prvním díle seriálu). (Maulincio)
  • Milena Fischerová, správkyně autorských práv po Zdeňku Milerovi, na jaře 2019 po šesti letech vyhrála spor s autorovou vnučkou Karolínou. Odvolací soud potvrdil, že vnučka nemá platně uzavřenou smlouvu, a tedy nikdy neměla ke krtkovi licenci. Vytvoření a distribuce seriálu je tak protiprávní a pokud krtka užívají dále bez licence, mají podle autorského zákona vydat bezdůvodné obohacení, což je dvojnásobek běžné licenční odměny. Krtek a Panda však není jediný případ neplatné licence, až šedesát subjektů by mělo dědicům odvádět finanční prostředky, ale nic neodvádí. (Maulincio)

Reklama

Reklama