Reklama

Reklama

Římská říše - Commodus: Krvavá vláda

(série)
  • USA Commodus: Reign of Blood

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Smrtí Marka Aurelia a nástupem jeho zkaženého a nepřipraveného syna Commoda na trůn končí století plné římských triumfů a vítězství. (Netflix)

Recenze (5)

standsiller 

všechny recenze uživatele

No, na otváranie seriálu dosť nešťastný výber tak (pomerne dosť periférnej) postavy rímskych dejín, ako aj hereckej reprezentácie. Osud, ktorého nositeľom bol Marcus Aurelius Commodus Antoninus, by pohodlne pokryl kvalitný hodinový dokumentárny film. Stvárnenie Commoda Aaronom Jakubenkom bolo komótne, sám nevedel ako postavu uchopiť a poradiť si s jej scenáristickým objemom. Na jednej strane mal byť rozmaznaným synom Marca Aurelia. Toho bolo ťažké vladársky, aj osobnostne predčiť. Na druhej strane mal byť ale v istom zmysle krvilačný, neokrôchaný, ťažko si udržal priateľov a moc ho postupne manipulovala až do extrému. Práve v hraničných situáciách správania sa celé herectvo prepadávalo hlbšie a hlbšie. Redukovalo sa na malichernosti sprevádzané erotikou, kŕčmi, výkrikmi. To, žiaľ, pre mňa degradovalo celú sériu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze série Roman empire asi nejslabší osud římského císaře, ale plusem tohoto dokumentu je přesvědčivá vizuální stránka hraných pasáží na úrovni lepšího filmu a samozřejmostí jsou obnažené scény střídajících se s mluvícími hlavami a hranými pasážemi. Informativně základní přehled, ale podáno v atraktivním balení pro masy. ()

Reklama

Hemlock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná šestidílná cesta do starověkého Říma a nástin života Commoduse. Zahráno je to celkem slušně, krátké vstupy historiků a jejich vysvětlivky jistě mnoho diváků uvítá, ale chyběla mi tam typická surovost seriálu Řím a lechtivá erotika ze Spartaka. Dávám tomu trojec a s chutí se vrhnu na druhou řadu - 60%. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že Commodus nevstoupil do dějin jako rozmazlený fracek stižený paranoiou a iluzí vlastní velikosti, ale pohledný sympaťák stržený nepřízní osudu a zradou všech bližních, jak se ho seriál snaží líčit, koneckonců římská historie k autorské interpretaci přímo svádí, pomiňme proto historické nepřesnosti i slova nesympatických znalců odněkud z americké Horní Dolní. Vzhledem k rozpočtu a domovské stanici lze přejít i vykrádání vizuálu jiných děl, věčné opakování jediného záběru na Město a vilu a absenci jakýchkoli hereckých výkonů najatých komparzistů. Co mne ale trápilo nejvíc, byla absolutní nuda, která nezáživný, do šesti zbytečných dílů roztažený příběh téměř o ničem provázela. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A opět jsme u dětství,které utvoří osobnost a jelikož tatínek jako velký vojevůdce nemohl stíhat vše tak následná budoucnost se otcově nepodobá ani náhodou. Je třeba vymyslet čím se ukázat a to se často zvrhne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama