Reklama

Reklama

Johnny Cash: For Kenya

(koncert)
  • USA Johnny Cash: Cash for Kenya
Hudební / Dokumentární
USA, 1991, 61 min

Hrají:

Johnny Cash

Obsahy(1)

Benefiční koncert legendy country & western music pro výstavbu nemocnice v Keni. Devětapadesátiletý Johnny Cash (1932–2003) zpívá své největší hity Ring Of Fire, Folsom Prison Blues, Five Feet High and Rising, Jackson, Will The Circle Be Unbroken, If I Were A Carpenter, Keep On The Sunny Side, Lonesome Valley, Man In White, Get Rhythm, Beautiful Life... V programu vystoupí i Cashova žena June Carter Cash (1929–2003) a část rodiny Carterových. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

progression 

všechny recenze uživatele

Povedený záznam (i když bohužel jen zkrácený) koncertu Johnnyho Cashe, ve kterém kromě největších hitů zazní i písně méně známé a vystoupí rovněž "Carters Sisters" včetně syna Johna Cartera. Koncert je (trošku netradičně) v kostele, ale na atmosféru i vyznění písní nejslavnějších i těch ne až tak známých to nemá vůbec žádný vliv. Jedinou nevýhodou je asi jen to, že dojem z kompletního dvouhodinového koncertu si může divák pouze představovat a nechat zdát. Třeba by pak hodnocení bylo i vyšší. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu příliš pobožnůstkářský koncert Johnnyho Cashe a sester Carterových. Ale písničky jsou to samozřejmě nádherné. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Koncert má poněkud pomalejší rozjezd v takovém "pánbíčkářském " duchu, což jsem úplně s povděkem nekvitoval. Pak se to ale rozjede, a poté, co se Johnny odebere do zákulisí, následuje zajímavá vložka s částí Carter Family, kromě June se na pódiu objeví i její sestry Anita a Helen a také Cashův syn John Carter. Možná by bylo zajímavé vidět nikoliv tento sestřih, ale celou cca 2hodinovou verzi, nicméně pozitivem je i to, že se tu objevily skladby z Cashových koncertů ne zrovna notoricky známé. Nebylo to něco, co by mě úplně posadilo na zadek, ale nakonec tam ty čtyři * dám, protože...protože Johnny Cash!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V necelých šedesáti letech a čerstvě po bypassu sice Johnny Cash nebyl v ideální formě, ale je to znát pouze na úvodních dvou písních, které působí utahaně i zásluhou poněkud mdlé kapely. Zbytek koncertu už je ale po všech stránkách lepší a potěšilo mě, že nejde o klasické "Best of" vystoupení, ale díky tomu, že se odehrává v kostele, zazní i jinak naživo málo slýchané písně jako Five Feet High And Raising nebo A Thing Called Love. Výborné bylo, že i písně měly české titulky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koncert uvedeny na Ceske televizi Artu pusobi vousate a unyle, stejne jako Cash. Ale zazni hodne nadcasovych hitu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama