Reklama

Reklama

Recenze (4)

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivné feministické vysporiadanie sa s veľkým americkým issue - sexuálnym násilím na ženách. Na to, ako detinsky a rádoby cool s touto závažnou témou pracuje, sa berie príliš vážne. A je úplným opakom zábavnosti filmov Russa Meyera. [Sitges FF] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Spracované celkom schopne, ale niečo tomu rozhodne chýba. "M.F.A." vo svojom jadre nie je zlým filmom. Ale možno sa mali tvorcovia rozhodnúť poňať to aspoň trošku inak. Je zaujímavé vidieť, že ľudská psychika sa môže v jednom momente zlomiť. A stačí k tomu len obyčajná nehoda, ktorá pripraví násilníka o život. A vidieť skutočnosť, že násilníci nikdy nie sú potrestaní, no z obetí znásilnenia sa stanú štetky, ktoré to chceli, človek rozumie, prečo Noelle vezme situáciu do vlastných rúk a čo sa v jej hlave zmení. Čo však filmu chýba je trošku nejaká väčšia hĺbka. Niečo, čo by ho dokázalo posunúť vyššie. Niečo, čo by dokázalo tento film posunúť z priemerného na zaujímavý. A je tu jedna scénka, ktorá je podľa mňa veľmi dobrá pri konci filmu, kde majú Skye a Noelle debatu o tom, že jej činmi veci nezmiznú. Nič nezmaže to čo sa vtedy stalo. A jediné čo to spôsobilo je, že všetko sa to následne len vráti späť. Všetko čo ostalo niekde pod povrchom pochované sa zrazu vráti späť a nočné mory môžu začať odznova. To je podľa mňa veľmi dobrá myšlienka, ktorú film má, no bol by som radšej, keby aj zvyšok filmu bol poňatý takto. Muži v tomto filme dokopy nemajú asi žiadnu reálnu osobnostnú črtu, až na jednu výnimku a všetko je to poňaté veľmi zjednodušene. A to je to čo ma na tom mrzí najviac. Noelle je zaujímavou postavou, jej kamarátka Skye je tiež zaujímavá. Akcie Noelle sú tiež dobre spracované, a sú pochopiteľné, no nemyslím si, že by sme to už v inom filme nevideli spracované lepšie. Minimálne si vezmime film "Monster". Mal som pocit, že tam boli jednotlivé akcie oveľa lepšie vyprofilované a celé to bolo viac thrillerové. Tento film ako thriller je veľmi ľahký. Ako som povedal, sú tu momentky, ktoré som si ako divák užil a som rád, že som ho videl aspoň raz. Ale nie je to film, ku ktorému sa niekedy plánujem vrátiť. Hodnotenie: C+ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobré téma, dobře zpracováno, teď myslím vizuálně, ale snímek by si zasloužil, aby byl pojat trochu jinak. Buď jít ještě hlouběji do psychologie a vzít to ještě o něco vážněji, anebo - a to by bylo lepší - kdyby to bylo trochu víc bizarní a drsnější, možná i odlehčené v některých chvílích. Takhle to moc tlačí na pilu, aniž by to skutečně k tématu něco přineslo. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Snímek je vizuálně povedený, téma je taky dobré ale není to ono, neco tomu chybí. Trochu jsem si přál aby byl trochu odlehčenější a ne tak upjatý. A to je největší problém filmu. 60%............... PS: MOŽNÝ SPOILER: Jen jeden okamžik s růžovou parukou a maskou? Čekal sjem více, když už to je v plakátu. Za tohle má u mě film mínus. ()

Reklama

Reklama