foto

Michael Welch

  • nar. 25.7.1987 (31 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Welch se narodil v Los Angeles 25 července 1987. Michaelova herecká kariéra začala v jeho deseti letech v televizním seriálu "FRASIER" (1993) v roce 1998, kde ztvárnil mladého Nilese. Později, v roce 2003 zahrál milovaného Luka Girardiho v seriálu "JOAN OF ARCADIA" (2003).

Welchova všestrannost doposud byla středem světel reflektorů ve více než 25 televizních pořadech. Jeho unikátní schopnost ztvárnit naprosto odlišné role byla představena už v jeho dětském věku v seriálu "CHICAGO HOPE" (1994), kde zahrál roli mladého Budhistického mnicha. V průběhu následujících let byl obsazen do různých rolí několika rozličných projektů. V seriálu "JUDGING AMY" (1999) působil jako Americký Indián. Ze známějších působení si ho dále můžeme povšimnout v jeho hostující roli v seriálu "STARGATE SG-1" (1997). V tuto dobu je Michael na scéně známou osobností a brzy se mu naskýtá vynikající herecká příležitost hrát syna Iana McKellena v díle "Enemy of the People" v Královském Národním Divadle.

Z dalších filmů, kde Michael předvedl své herecké výkony lze uvést jména filmů jako - "AN AMERICAN CRIME" (2007), "MY SUICIDE" (2008), "AMERICAN SON" (2008), "CHOOSE CONNOR" (2007) či "THE BEAUTIFUL ORDINARY" (2007). Asi nejvyzývavější roli do této doby představil ve filmu "LOST DREAM" (2008).

Po deseti letech od začátku Michaelovy herecké kariéry, v jeho 20-ti letech, lze tohoto herce označit za multitalentovaného profesionála. Úspěch měl ve filmech, televizi, divadle i tam, kde jen propůjčil svůj hlas. K zajímavostem lze uvést, že se Michael Welch od roku 1999 začal angažovat v dobročinných činnostech a později obdržel Cenu Inovace (Innovative Award) pro jeho přispívání k životnímu prostředí.

Fanoušci Star Treku určitě nepřehlédnou Michaela ve filmu "STAR TREK IX: INSURRECTION" (1998), kde ztvárnil roli Artima.

FIBO

Herecká filmografie

Filmy

2019 Significance
2018 Before Someone Gets Hurt
Home by Spring (TV film)
I'll Be Watching
The Final Wish
2017 Asomatous
M.F.A.
The Bachelor Next Door
2016 A Killer Walks Amongst Us
The Grounds
2015 Cawdor
2014 Chasing Eagle Rock
Jak kluk potkal holku
Of Light and Darkness
Rough Hustle
The Boys of Abu Ghraib
Well, The
2013 Hansel & Gretel Get Baked
Nadějná Grace
The Demented
2011 Láska a posedlost
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část
2010 Twilight sága: Zatmění
Unrequited
2009 Grind, The
Lost Dream
My Suicide
Twilight sága: Nový měsíc
2008 American Son
Stmívání
The Coverup
Zombies: Den-D přichází
2007 Americký zločin
Beautiful Ordinary, The
Choose Connor
2006 Všichni milují Mandy Lane
2003 Svět podle Lelanda
2002 Andělíček
Rocket Power: Race Across New Zealand (TV film)
2001 Mickeyho kouzelné Vánoce
Nenarozený
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
2000 Personally Yours (TV film)
Straight Right
1998 Star Trek IX: Vzpoura

TV seriály

2016 Lucifer (TV seriál)
St. Lucifer (S01E11)
The Catch (TV seriál)
The Ringer (S01E07)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Seznam (S01E18)
Z Nation (TV seriál)
Day One (S02E14)
White Light (S02E02)
The Murphy (S02E01)
2014 Z Nation (TV seriál)
Doctor of the Dead (S01E13)
Sisters of Mercy (S01E11)
Die Zombie Die... Again (S01E09)
další epizody (10)
2013 Grimm (TV seriál)
Náhodná známost (S03E04)
2012 Kriminálka New York (TV seriál)
Late Admissions (S09E08)
2011 Sběratelé kostí (TV seriál)
Nohy na mělčině (S06E17)
2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
12 hodin (S06E02)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Rychlost (S04E03)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Doživotní prázdniny (S06E08)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Pretend (S08E21)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Léčka (S03E18)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Čest (S03E08)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Křehká rovnováha (S07E03)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Birds of Prey (TV seriál)
Fillmore! (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Touha po krvi (S03E09)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Myšmaš Kabaret (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Pomsta (S08E10)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Neviditelný (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Ladies Man (TV seriál)
Shasta McNasty (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Jesse (TV seriál)
Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Tantric Turkey (S05E09)
1997 Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)

TV pořady

2008 The Doctors (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace