Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starodávná legenda o zakázané lásce krásky k lučištníkovi se prolíná s příběhem ze současnosti. Školák Munish se kamarádí se spolužačkou Suchitrou. Pro dívku by udělal cokoliv a za každých okolností ji chrání. Pak dojde k tragédii, která dětské přátele na dlouho rozdělí. Když se náhodně setkají v dospělosti, je Suchitra (Saiyami Kher) vzdělanou a krásnou dívkou, která je zasnoubená s bohatým princem, zatímco Munish (Harshvardhan Kapoor) žije pod falešným jménem a pracuje ve stájích u koní. (rikitiki)

(více)

Recenze (5)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film byl podle finančních měřítek Bollywoodu katastrofou, rovněž to až na výjimky pěkně slízl v domácích recenzích (paradoxně se více líbil v zahraničí). Jenže já mohu snímek doporučit, adaptace paňdžábské milostné klasiky v moderním hávu, kdy kromě legendární roviny je přítomná i moderní doba má svoje kouzlo. Klasický příběh chudý podkoní má rád budoucí nevěstu místního prince. Pokud máte rádi pohádky, legendy, nebudete mít s filmem problém. Musíte však akceptovat to, že režisér vypráví hlavně vizuálně a právě sekvence beze slov vrhají film jakoby do počátku historie filmu a mytických věků, audiovizuální stránka má nesmírně omračující sílu. Pokud pominu několikrát necitlivé vložení technoprvků do OST je hudba rovněž dokonalá. Příběh a vrstvení děje nemá prostě šanci přijít s něčím výrazně neobvyklým, nebo novým. Hlavní herecká dvojka sympatická, ale je na nich vidět, že jsou nováčci, nemají na zavedení hvězdy, chemie tady chybí. Perfektní akce, na které se podílel tým polských kaskadérů v roli jízdních lučištníků, krásné efekty, film má i přes svoje nedostatky u mě plus za svoji sílu vyprávět beze slov nebo s minimem dialogů, jakoby na Vás dýchala minulost, úžasné, tři a půl hvězdy. Chápu, že Indové se museli bouřit proti takovému pojetí legendy, pro ně je to určitě obrazoborecký snímek a neskutečná drzost. Ti co nikdy neviděli žádný indický film asi jásat nebudou, ti kteří hledají neobvyklý zážitek budou příjemně překvapeni. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Niečo úžasné, nádherné, plné emócií - lásky, beznádeje, zloby s fatálnym koncom, ktorý bol od určitého okamihu filmu očakávaný a neodvratný. Áno skúsený divák vie a cíti, že tu ide hlavne o emócie, ktoré svojim dejom a celkovým vyznením film má vyvolať a svoj účel splnil, od obrazovky neodtrhnete oči, zabúdate dýchať, oči zaplavené farebnosťou, uši nádhermou muzikou a srdce bolesťou.... prelínanie minulosti, súčasnosti, nádeje a beznádeje.... Titulná dvojica bola skvelá ... dúfam, že čoskoro natočia viac filmov... wow ...tento film mi bude hlavou behať veľmi dlho.... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednej strane vcelku zaujímavá love-story o stretnutí detskej lásky v najnevhodnejšiu dobu, na strane druhej taký ťažkopádny vývoj deju, ktorý mal silný nábeh na typickú šablónu akú poznáme z amerických romantických filmov. Príbeh priam núti diváka sympatizovať s Munishom (resp. Adilom) po ťažkom životnom osude, no napokon predsa len nebol na tom až tak zle, keď sa osudovo stretol na kráľovskom dvore so svojou detskou láskou Suchitrou, ktorú mimochodom hrala dosť nevýrazná Saiyami Kher. Príbeh to bol síce dobrý, ale dramatizácia dosť priemerná. No a tá paralelná dejová vetva eposu o Mirzyovi tam veru nemusela vôbec byť, pretože bola úplne zbytočná... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je zajímavý nápad vyprávět legendární část příběhu beze slov, jen nádhernými, záměrně přestylizovanými obrazy. Původní příběh neznám, takže jsem nepochopila každý moment bezeslovné romance, ale nevadí, hlavní děj je z ní čitelný a obrazy jsou to opravdu skvostné a nápadité: dívka vířivě odhodí červený šátek, který se omotá kolem tětivy jejího nápadníka. ____ Příběh ze současnosti zaujme hlavně v době dětství hlavních hrdinů, protože je nepřikrášlené, upřímné, realisticky pojaté (až tedy na příliš dospělý cit, který k sobě školák se školačkou chovají) a končí to absolutním šokem, který je ale dobře zdůvodněný předchozím děním. ____ Výhrady mám jen ke třetí části, tedy k příběhu dospělé milostné dvojice. Realismus z dětských scén i lyrismus z těch legendárních se v něm promíchávají. Mnohé scény jsou nedokončené (třeba útok špatně animované lvice na zraněnou oběť – jak se z toho dostala? Proč se nikdo nedivil?). Dialogy postrádají smysl a chování postav má ke zdravému rozumu daleko. ____ Legenda se zkrátka nedá přenést do současnosti, pokud se podstatně nezmění. Tady si to troufli jen napůl a proto film vypadá nedotaženě. Taky mě ve třetí části začaly štvát stálé častější zpěvy epických písní podmalovávané lyrickými záběry. Zajímavostí je, že v Indii mají stejnou pověru jako u nás - totiž, že na tebe někdo myslí, když škytáš. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková klasická Indie, kde je až moc romance, která tak moc bije do očí svými emocemi, že se na to po nějaké době nedá koukat, ale pak přijde nějaká jiná scéna, třeba skvěle akční, velkolepá, a vy víte, že tady je strašný potenciál, který práce ta srdcebolná romance strašně ničí. Ale holt natáčí se pro lidi, kteří chtějí lásku. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama