Reklama

Reklama

Provázky

(festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Španělsko, 2013, 10 min

Obsahy(1)

Mariin každodenní režim ve škole je změnen příchodem velmi specilního spolužáka. Brzy se stanou přáteli. Ostatní se s chlapcem kamarádit nechtějí, protože nemluví, nechodí, je zvláštní. María je však jiná a hned si s ním začne hrát. (Zlín Film Festival)

Recenze (9)

Aljak 

všechny recenze uživatele

:´( Smutné, no zároveň veľmi dojemné. Každý trápiaci sa človek (či už kvôli fyzického alebo mentálnemu postihnutiu) by si zaslúžil svoju Maríu. Len bohužiaľ realita je často iná, a z detí, ktoré sú proste "iné" sa skôr stávajú terče ignorácie (v tom lepšom prípade) alebo šikany (to v tom horšom). Toto bol pekný príklad o tom aké by to bolo pekné, keby ľudia nemali toľko predsudkov voči postihnutiu iných. Ale je to skôr taká malá utopia, bohužiaľ. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Španělé si pro nás připravili opravdu hodně "touching" záležitost, která nechá jen málokteré srdce ledové. Krásný příběh o dívence, která s naprostou přirozeností projevila empatii, kterou by ji mohla většina dospělých jen závidět. Desetiminutový nekompromisní nálet na city, před kterým se není kam schovat. [85 %] ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Nádhernost plná citu, laskavosti, krásné animace, španělštiny a přátelství. Opravdu vyvedená, kraťoučká pouť mezi bezprostřednost dětí, které vidí svět úplně jinak, krásněji než my dospělí. Znám holčičku bez rukou, a když měla jít do školky, všichni se báli, jak budou děti reagovat. Po vyzvednutí ze školky měly všechny děti sundané ponožky a hrály si, stejně jako holčička, jen nohama. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Inkluze v reálu a nereálná utopie, která by byla možná leda tak v případě naprosto jiných podmínek, než které panují teď v českém školství. Příběh moc pěkný a hezky udělaný, ale trošku mi na tom vadila právě ta pohádkovost, která s běžným světem bohužel nemá moc společného. 90% ()

Reklama

Reklama