foto

Belén Rueda

  • nar. 16.3.1965 (54 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

Rueda se narodila v Madridu. Otec byl stavební inženýr a matka baletní instruktorka. Je druhým ze tří dětí, sestry jsou pojmenovány Chus a Àlecia. Její rodina se přestěhovala do San Juan, Alicante, když byla dítě, protože mladší sestry měly astmatické problémy.

Když jí bylo 18 let, přestěhovala se do Madridu studovat architekturu, ale opustila univerzitu po setkání s Danielem Ecijou (ital), mužem, za kterého se později provdala. S Danielem měla tři děti, Beliá (1994), Maria (1996) a Lucía (1998), bohužel, její druhé dítě zemřelo na srdeční onemocnění. Nyní je rozvedená.

Rueda se vrátila do Madridu kde pracovala jako prodejce a modelka, než se stala televizní moderátorkou. Po té pracovala jako herečka v televizi, včetně show Los Serrano, a nakonec působila spíše ve filmech. Vyhrála Goya Award v roce 2004 za roli Julie v HLASU MOŘE. Obdržela další Goya nominaci za roli ve filmu SIROTČINEC (EL ORFANATO - 2007).

Zdeněk "smolik.z" Šmolík

Herecká filmografie

Filmy

2019 El silencio de la ciudad blanca
2018 Durante la tormenta
El cuaderno de Sara
El pacto
No dormirás
2017 Perfectos desconocidos
Órbita 9
2016 Noc, kdy moje matka zabila mého otce
2013 Ismael
Provázky
Séptimo
2012 Tělo
2011 Neměj strach
2010 El mal ajeno
Los ojos de Julia
2009 Spanish Movie
2007 Divoká krása
Sirotčinec
2004 Hlas moře
Retruc

TV seriály

2014 B&b, de boca en boca (TV seriál)
2012 Tajemná Calenda (TV seriál)
2011 Na lodi (TV seriál)
Kdopak by se vlka bál? (S02E05)
Vnitřnosti medvěda Bobbyho (S02E04)
Poslední záchranný člun z Americké královny (S02E03)
2010 Princesa de Éboli, La (TV seriál)
2003 Los Serrano (TV seriál)
1998 Periodistas (TV seriál)
1995 En directo contigo (TV seriál)
Médico de familia (TV seriál)
Sin ir más lejos (TV seriál)
1994 Ta tocao (TV seriál)
1993 Noche, noche (TV seriál)
1990 Ruleta de la fortuna, La (TV seriál)
Telecupón (TV seriál)
VIP noche (TV seriál)

Dokumentární

2018 Querido Fotogramas
2011 Actrices (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
2006 Hormiguero, El (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 V premios ATV (TV pořad)
2000 II premios ATV (TV pořad)
1999 I premios ATV (TV pořad)
1998 45º edición de los premios Ondas (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(51)