Reklama

Reklama

Chlupáči

(festivalový název) (studentský film)

Obsahy(1)

Vojáci – zde zobrazení jako zajíci – vyčkávají v zákopech na povel k útoku. Jeden z nich hraje na foukací harmoniku. Když přijde očekávaný signál, musí všichni vyrazit na bitevní pole. Film zobrazuje nesmyslnost války, v níž nikdo neví, kdo se konkrétně skrývá pod označením „nepřítel". Třeba je to stejně poetická duše jako voják s harmonikou... (Anifilm)

(více)

Recenze (6)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra války zachycená v úžasné CGI 3D Animaci, kde jsou humanoidní zajíci. Silné emoce, úžasná atmosféra, perfektní vizuál, na fakt, že se jedná o studentský počin, tak mám vyražený dech. Celovečerní film by mohl být boží. 8/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Chlupáči nabízí temné čtyři minuty z válečného pole a trefně poukazují na nesmyslnost válek a zbytečně zmařené životy lidí (zde tedy zajíců), kteří mohli být klidně přátelé, pokud by nestáli proti sobě jako loutky v rukou chtivých mocnářů. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Na rozdíl od většiny mě tento kraťas zklamal. Vím, co bylo jeho záměrem, ale na mě to vůbec nefungovalo a cítil jsem jeho sentimentální samoúčelnost. Animace je pěkná, ale to je tak vše a od krátkého filmu s touto tématikou čekám mnohem víc. a proto jen 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Film není objevný - s lidmi místo zajíců už tu podobných kratších i delších snímků bylo dost. Přítomnost ušáků osobně nechápu, snad u někoho vyvolají více emocí než lidé... Ale animace je fajn a modelový laps v podobě "francouzské" uniformy a pušky dle Mosinky nebo nelogický kulomet se snad dají přežít. Nicméně, že by šlo o nějak extra nadprůměrný snímek, nelze říci ()

Welington 

všechny recenze uživatele

Chlupáči jsou možná tím krátkometrážním snímkem, který v sobě spojuje to nejlepší a nejhorší zároveň a je udělaný přesně tak, aby nás ponechával v údivu po celou svoji stopáž, a rozhodně je zkonstruován tak, aby věděl, na které citlivé místo má přesně zatlačit, aby spustil emoce, ale definitivně to zabírá. Celé je to provedené tak bezchybně, že nelze připustit možnost, aby nějak zaostával. Je to úžasně provedené, pestré, poetické, dojemné a strhující. ()

Reklama

Reklama