Reklama

Reklama

Šum stromů

(festivalový název)
  • Kanada Le Bruit des arbres (více)

Obsahy(1)

V sedmnácti letech sní Jérémie o jiné budoucnosti než o té, která ho čeká v rodném městečku na kanadském venkově, kde jeho otec vlastní pilu. Zajímá ho hip hop, auta a kamarádi, se kterými se poflakuje po okolí. Vztahy mezi Jérémiem a jeho otcem se vyhrotí poté, co se ožení a odstěhuje Jérémieho starší bratr. Celovečerním filmem debutující režisér nezapře dokumentaristickou minulost. S citem pro detail a postižení atmosféry rurálního prostředí a jeho specifik natočil působivý snímek, který ve třiceti zastaveních přibližuje léto teenagera, na jehož konci Jérémie dospívá k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Léto, které se již nikdy nebude opakovat. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Přirozené herecké výkony + aktuální téma (podnikatel x globalizace). Situace bez zástěrek působí pravdivě. A když už jsem u toho - určitě i díky příjemné stopáži, dobrý temporytmus. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2015] Filmy v karlovarské Hlavní soutěži většinou nebývají žádné terno, proto jsem příjemně překvapen nakolik mě zaujal další snímek z kanadské továrny na filmy, která sídlí ve frankofonní části Kanady. Příběh o čerpání krajiny a přebírání rodinných podniků velkými korporacemi zabalený do pozlátka ve znamení problémového dospívání. Opravdu to nezní nijak lákavě, ale dostala mě atmosféra kanadského venkova. ()

Reklama

dozana 

všechny recenze uživatele

50. KVIFF - Na film jsem šla hlavně kvůli Royi Dupuisovi, kdysi jsem ho šíleně žrala v Nikitě, zklamalo mě že nebyl na diskuzi po filmu. Jinak příjemné nahlédnutí do života kanadských venkovanů. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Život není peříčko, minulá generace utíkala do lesů a k řekám, nové hází pod nohy klády hiphop a drogy. Společně můžeme sledovat, kdo vytrvá a kdo své zvyky pověsí na hřebíček. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama