Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 3

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 3

Recenze (143)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je jedno jestli Putinovi fandíte nebo ne .Ale je to státník který je pod obrovským tlakem.nebude sdělovat přes Stonea své myšlenkové pochody.Stone je Američan a proto Putin ukáže co jen sám chce a dál nikoho nepustí.Byl by blázen.Zajímavý dokument.Mrazí z toho jak graduje zbrojení "Kulturní vložky" Jelcina to bylo sado maso státníka.Divím se lidem kteří mají Rusko v žaludku se na ten seriál dívají.Nikdo je nenutí ()

liborek_

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu: Tahle neuvěřitelná plytkost aspiruje na redefinici jednotky míry užitečného idiotství. To by se teď mohlo měřit pomocí šutrů... Pokud Stone chtěl pojmout rozhovor s Putinem opravdu vážně, měl ho konfrontovat třeba s Garry Kasparovem, který ve své knize Zima přichází poskytuje poněkud odlišný (a mnohem přesvědčivější) pohled na Putina a jeho systém, a nestavit se proti němu sám se svými hladivými otázkami na smeč. Plytkost, nulová konfrontace s fakty, totální jednostranná prezentace putinismu a - to je u Olivera Stonea překvapení - neskutečná nuda. Ani slovo o Němcovovi, Litviněnkovi, Politkovské, Magnitském... Zato čtyři hodiny absolutně nekorigovaného prostoru pro putinovskou propagandu; rozhovor stylem "vyjádřete se k...", bez doplňujících otázek a s absolutní vírou, že Putin je upřimný jako Ježíš. Pochopitelně - Stone by s největší pravděpodobností nemohl rozhovor vedený kriticky vůbec natočit, ale otázka zní, jestli by to nebylo lepší... __ ZDE humorná charakteristika celého projektu. Putin se Stoneovi chlubí videem zásahu ruských jednotek proti Daeši, které je ale ve skutečnosti záznamem zásahu americké jednotky proti Talibanu... A Stoneova dodatečná reakce charakteristická pro jeho styl vedení rozhovoru: "Proč by to (Putin) dělal?". Vskutku úžasné... __Putin: "Tudy vedla cesta Odyssea za zlatým rounem" - LOL. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nemám problém ztotožnit se s názory v tomhle dokumentu. To co mi vadí, že to je fakt strašná nuda. Stone jde Putinovi hodně na ruku, otázky vybírá pro diváka dost nezajímavé (spíš to vypadá jakoby je vybral sám Putin), a pokládá je sofistikovaným stylem našich sportovních redaktorů. A takové ty scény, kdy se spolu např. dívají na Dr. Divnovlásku, působí hodně vychtěně a křečovitě. Určitě jsem čekal, když ne mnohem víc, tak rozhodně něco jiného. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Povídají si jako kámoši... No a co???!!! Rusko není SSSR, a vracet se do minulosti pořád a dokola je tak trochu nemoc. Zvláště, když to s přítomností nemá moc spojitostí. Protiruská propaganda je všudypřítomná a já to vnímám tak, že jakýkoliv prostor, který je dán Putinovi, al-Asadovi a dalším "moc moc zlým a nedemokratickým diktátorům" je něco, čeho je si třeba vážit ;-) Ale někteří to samozřejmě nikdy nepoberou. Nemyslim, že se díky tomu stane člověk moudřejší, ale lépe si může poskládat tu mocensko-politickou skládanku... Jednoznačně největší světové zlo sídlí za Atlantikem. Bohužel...to zlo se nějak za posledních x desítek let "tak trochu" rozlézá po celé planetě. A to je samozřejmě největší problém dnešního světa. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Rozhodně veliké překvapení, že se dokument od Olivera Stonea vysílal před půlnocí! Dokument to byl rozhodně velmi výřečný. Vladimir Vladimirovič s úsměvem odpověděl na všechno. Místy dost tendenční otázky však neubírají celku na vážnosti. Je zajímavé se podívat na to, jak je svět a situace viděna z druhé strany. Od malička mi bylo natloukáno do hlavy, že USA jsou hrdinní osvoboditelé a ze světa filmů stále dokola omíláno, jak američtí zachránci světa bojují za mír a spravedlnost. Co když to tak úplně není? Co když ti, kdo porazili Němce, nebyli jen hrdinní Američané?Co když USA ve skutečnosti svět nezachraňuje ale okupuje? Co když se z USA skutečně stala nejzadluženější země světa? Co když chování "kam vítr, tam plášť" není úplně to, čím by se vůdce celého národa měl řídit? Co když je to všechno úplně jinak? Podívejte se a pak si udělejte názor. Bez toho nemáte právo kritizovat. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama