Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin čistej řez, poslední akt už ale přehnaně šponuje napětí do komických výšin (bezmála bourneovskou honičku s ruskou gorilou ten film vůbec nepotřeboval). Zasloužená chvála za nápaditou režii, proklatě ostrý střih a tu plíživou kritiku školního systému, kde odejít do zahraničí znamená zruinovat si mládí, nebo si zaplatit někoho, kdo si ho zruinuje za vás. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Thajský film jsem už dlouho neviděl a tento mi nedávno padl do oka a tak jsem do toho šel. Odnáším si z něho vesměs kladné pocity, i když je určen spíš teenagerům. Ale na chuť by si mohli přijít i příznivci exotického prostředí a odlišnější mentality. Rozhodně je příběh o zneužívání své geniality při podvodech originální a zpracování slušné. A jen dokazuje, že "s jídlem roste chuť ..." [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na ťamanov celkom zaujímavá dejová linka, a tentoraz ani nebol problém s rozpoznávaním tvárí, takže som mohol sledovať príbeh už od začiatku. Sympatické tiež bolo, že sa netočil okolo lacného námetu vykradnutia banky v štýle amerického Podfuku, ale že sa snažil o originalitu. Áno, ľudia sú vynaliezaví, len keby tú vynaliezavosť využívali aj trocha iným smerom ku prospechu všetkých, nielen seba. Celkovo spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený thajský film ze školního prostředí o geniální studentce, která za nemalé prachy začne pomáhat svým spolužákům s opisováním. I když snímek viditelně pokulhává v logice chování některých postav a poněkud matoucí expozicí, výborně si to vynahrazuje scénami se samotným podváděním při testech, které jsou zcela bezpochyby zlatým hřebem. Podobnou zábavnou sofistikovanost člověk najde třeba u Dannyho parťácích nebo Mission Imossible, ovšem tady nejde o to dostat se do nějakého trezoru nebo banky, tady jde prostě o to napsat těžký test za jedna. A světe div se, tady je to napínavý jak kšandy, obzvlášť během vynikající poslední třetiny, kde si hrdinové vezmou pod palec jeden z nejtěžších mezinárodních testů, jsem si začal trochu i kousat nehty. Mimo tyto skvělé scény se ovšem o žádný zázrak zas až tak nejedná, vztahy mezi jednotlivými charaktery nejsou moc zajímavě rozvinuté, ovšem k hlavní hrdince si člověk najde sympatie, to zase jo. Velice fajn podívaná, navíc je to vůbec první thajský film, co jsem v životě viděl, takže díky! Slabší 4* ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama