Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Horor
  • Krimi

Recenze (5 311)

Čas, který zbývá (2005)

Námet silný, dejovo to bolo spracované ako hutná dráma, čo ja veľmi môžem. A koniec bol parádny, človeka zasiahne priamo do srdca. Len škoda, že tam bolo toľko LGBT tématiky, som jej už prežraný. Ale chápem, veď fotograf... Jedna scénka utkvie v pamäti - keď ležia spolu traja v posteli, manželka, manžel a chudák fotograf, tie pohľady... viac ako 1000 slov. Lepší priemer. 65/100

plakát

Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014)

Heroický feminizmus proti španielskym utlačovateľom. Samotný príbeh nie je bohviečo, často sa dej vliekol ako sopeľ z nosa a nebyť tých pár upaľovaní a sem tam trochu akcie, tak zaspím od nudy. Dobová atmosféra však nebola najhoršia. Priemer. 60/100

plakát

Smrt krásných srnců (1986)

Nádherný film plný poetiky a beznádeje. Páčilo sa mi to preklopenie z vtipných úvodných scénok až po hutnú drámu. Slušný nadpriemer. 80/100

plakát

Zulejcha otkryvajet glaza (2020) (seriál)

Nikdy by som si nepomyslel, že Rusi majú v sebe toľko sebareflexie a dokážu natočiť takýto miniseriál. Nič sa tu neprikrášľuje, iba tvrdá realita gulagov a ďalšej hnusoby stalinizmu. Dokonca tu bola cítiť aj satira a irónia na časy dávno minulé. Napríklad keď si autori robili srandu z tuposti komsomolcov - maliar mu na obraze ukazuje Paríž, ale je to Moskva.... a tupý boľševik iba uznanlivo pokyvuje.... V každom prípade, aj keď ide o také televízne spracovanie s hrozným slovenským dabingom, toto za pozretie určite stojí. Nenudí ani chvíľu, poučí a emóciami sa nešetrí. Slušný nadpriemer. 80/100

Kde zpívají raci (2022)

Nádherný, životný príbeh šikovnej a statočnej dievčiny, ktorá to nemala ľahké už hneď od začiatku. Pred ľuďmi, ktorí sa dokážu vyhrabať z takých sračiek klobúk dolu. Navyše je tu nádherná príroda a emóciami sa ti hlavne pri konci rozhodne nešetrí. Silný nadpriemer. 85/100

Já, knedlíček (2018)

Čo sa týka rodinných komédií s Anistnkou, tak ide o taký šedý priemer. Pár úsmevných momentov by sa tu ale našlo a samozrejme, v závere nemohlo chýbať nejaké to morálne "ponaučenie". 60/100

Sobík (2024) (seriál)

Konečne niečo nápadité, originálne a niečo, čo nenechá diváka chladným. Aj notoricky pretriasané témy ako sex, stalking, sexuálna orientácia či drogy sa dajú spracovať inak a divácky atraktívne. Sobík je toho dôkazom. Silný nadpriemer. 85/100

Slečna bestie (2020)

Niečo, keď potrebujete relax pri telke. Bonusom je celkom netradičný koncept. Prkotina, ale dokáže to zabaviť. Slabý nadpriemer. 70/100

plakát

Království Planeta opic (2024)

V konečnom dôsledku som celkom spokojný, aj keď to nebola žiadna veľká epopeja, ako sľubovala veľká stopáž. Príliš málo sa tu toho odohralo, aby to v divákovi zanechalo výraznejší a dlhodobejší dojem. Škoda tiež toho záveru, skončilo to práve vtedy, keď to začínalo byť najzaujímavejšie. Žeby si autori nechávali dvierka na ďalší diel tejto nikdy nekončiacej franšízy? Ale pozeralo sana to fajn. A orangutan RULES! Slabý nadpriemer. 70/100

Atlas (2024)

Už dávno je jasné, že J. Lo nie je bohvieaká herečka, ale že je až tak zlá, tak to prekvapilo. Dej je o ničom, jednoduchá premisa, ktorá nemá čo divákovi ponúknuť. Nezachránili to ani vizuálne efekty, ktoré boli na môj vkus až príliš prehnané. Typická ukážka filmu, kde hrá táto herečka - najskôr nedôvera k chlapovi (v tomto prípade to je AI) a potom prichádza zvrat v podobe zmeny názoru a pohľadu na vec. Nič nové, šedivé a nudné. Hlboký podpriemer. 30/100