Reklama

Reklama

Morts à crédits

Francie, 2016, 94 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Traja ľudia spáchajú vo Francúzsku denne samovraždu, pretože sa ocitli v nekonečnej špirále dlhov.... po celej Európe narastá počet ľudí, ktorí sa ocitnú v platobnej neschopnosti. Ide o tikajúcu bombu. Nie vždy sa finančný krach skončí samovraždou, ale čím ďalej tým viacej ľudí zažíva tzv. "malú smrť" - kvôli sociálnemu vylúčeniu a ekonomickým problémom. (RTVS)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o lidech, kteří podlehli konzumní společnosti a musí obstarat své rodině nejnovější elektroniku, auto , kadeřníka stylistu apod. Jsou zde zlé banky a hodní předlužení klienti. Ale určitě je potřeba regulace kvůli ochraně lidí, kteří jsou nebezpeční sami sobě. Příběh manželky s dětmi, jejíž manžel pracoval v zahraničí 200 dní v roce a ona se tajně zadlužovala a dostala do dluhové pasti a zabila je srdceryvný. Byl proveden jeden výzkum dětem byl nabídnut bombón s tím když ho nesnědí hned dostanou ještě jeden. Byli sledovaní do 20 let a ti, kteří nesnědli bombon hned byli v životě úspěšnější včetně studia na vysoké škole. Dokument je zaplevelen typy lidí, kteří chtějí všechno hned. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už třicet let se pohybujeme v postkomunistické společnosti, ale pořád jsem se nezbavil iluzí, že západ funguje lépe než náš kout světa. Dokument mě vyvedl z omylu, stejní šmejdi, stejné lži, stejné lichvářské metody a snaha manipulovat s důvěřivými klienty. Chce to opatrnost, finanční gramotnost a stát, který stojí na straně občana, nikoliv finančních spekulantů. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama