Reklama

Reklama

NA HRANĚ / ŘEZNÍK

(studentský film)
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2015, 22 min

Obsahy(1)

Umělec, nebo psychopat? Dokument snažící se o zachycení věcí, které jsou ukryté pod trvalou pózou. Co se zde skrývá a jaké jsou motivace k takovéto tvorbě? Na jakou stranu břehu se přidáte? Umělec, nebo jenom psychopat? (tommiss007)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Na hraně je příjemnej krátkej dokument o hrdinovi naší generace. Pro fanouška či znalce situace sice nepřináší až tak moc nového, krom toho, že se dozvíme, že je Márty fanoušek prolapse tulipánů, ale pro ten zbytek diváků je docela fajnovým prostřihem toho důležitého, co dělá Řezníka řezníkem. Proč ale Mártyho zmiňuju jako hrdinu? Protože je jakýmsi temným rytířem v naší dokurvené společnosti a nebojí se jít s vlastní kůží na trh - kontroverzními texty a image bouří a popouzí společnost, nabourává zkostnatělé chápání hudebního průmyslu a pere se za svá práva. A nebo možná i za práva mnohých z nás, kdo na to nemá vlastní koule. Protože jak bylo v dokumentu zmíněno, naše generace vyrostla na stejných pop-culture základech, takže příslušnost a stotožnění s Řezníkovic revoltou považuji za více, než mě vlastní. A neříkám to jen proto, že mě s Mártym pojí pracovní nebo kamarádský vztah - je to o symbolice, kterou díky tomuto dokumentu i ty můžeš pochopit. ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že dokument nepřináší nic nového, zajímavého. Stačilo by, aby se režisér zeptal na nějakou zajímavější otázku, která se určitě dala vymyslet. Ale myslím, že forma v pohodě těch 16 minut utáhne, a dokument tím pádem nenudí. Jako školní cvičení je to parádní. Jenom nechápu ten pokles frame rateu. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Obraz, strih a vo všeobecnosti všetká technická práca je špičková. Akurát škoda, že obsahu je akosi pomenej. Nádherný úvod strieda pohľad do bytu Řezníka, ktorý predstavuje nejaké masky ktoré môžeme vidieť na koncertoch Sodomy Gomory. Ešte vstup do nahrávacieho štúdia pri nahrávaní skladby Chcípni bol zaujímavý ale inak to ostatné vyzeralo ako niečo odkúsnuté z dlhometráž-neho dokumentu. V skutočnosti je to krátke ale popri sledovaní mi to prišlo dlhé, pretože som čakal, kedy sa to začne... a onedlho bol koniec. Ale rozhodne kvitujem umelcovi, že nechal pracovať mladých tvorcov a novú generáciu málo ktorý hudobník, a tým myslím hlavne konzumných, by to dovolilo. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Upřímně. Martinovi přeji mnoho úspěchů v nadcházející tvorbě a vděčim mu za hudební žánr, který preferuje. Dokáže to člověka napumpovat a nepodléhá do naivity. / Ovšem já se při tomhle dokumentu nudil. Nic nového se o interpretovi nedozvíme, pouze se opět řeší vsuvka se Slavíkem, pár slov o Horrorcoru a o tom, co Martin čte a nic víc. Faktem sice je, že do soukromí toho člověka mi absolutně nic není... ale dost by mne zajímal ten člověk pod maskou. Chtěl bych se dozvědět více o jeho mentalitě a myšlenkových pochodech, které sice vztékají do jeho tvorby - ovšem nějaké názory, filozofické úvahy o životě mi zde chybí, postrádám nějakej moment, který by vystihl povahu toho "pána" pod maskou. A proto mne to ani moc nebavilo, poněvadž veškeré infa už byly řečeny, či jsem se doslechl o nich (dočetl) jinde. Řemeslně je dokument však zvládnut kvalitně, vizuální stránka není odpudivá, pár vtipných momentů dokument vytasí a začátek je dobrej. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co dodat ? Vše podstatné už tady bylo řečeno. Takže bych se jen opakoval. Obsahově za 3. Ale po technické stránce je to kvalitně odvedená práce. Pár záběrů pobavilo jeden nadchnul ( a to ten kdy stéká krev po řezníkovi a všude kolem " ruce " od krve). Každej další dokument o Řezníkovi, De Sadovi či obecně o horrorcore scéně je u mě určitě vítanej. Ave Maria ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Na natáčení se odmítla podílet snad veškerá česká hip hopová média. (tommiss007)

Reklama

Reklama