Reklama

Reklama

Meda aneb Nepříliš šťastná stránka věcí

  • Rumunsko Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Doru je dřevorubec, jemuž nedávno zemřela žena. Jako by jeho ztráta nebyla už tak dost velká, Doru je nucen čelit ještě dalšímu problému – musí poslat malou Medu, kterou měla jeho žena osm let v náhradní rodinné péči, do sirotčince. Existuje možnost, že by Doru dívku adoptoval, ale tento proces je velice nákladný a on žije v oblasti, kde patří kácení dřeva a chov krav mezi jediné legální způsoby obživy. Doru zkusí udělat všechno pro to, aby si mohl Medu nechat, ale záhy si uvědomí, že pokud chce uspět, bude muset vkročit na špatnou stranu zákona. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že zde hraje Serban, čekal jsem nějaké druhé Stíny. Něco na způsob, sám proti všem se spoustou násilí a krve. Režisér tenhle film pojal ale zcela jinak. Určitá beznaděj tu sice je, ale vše je natočeno civilně a naprosto autenticky. Prostě pohled na určitou skupinu lidí, kteří se i v dnešní době jen s obtížemi protloukají životem a tak se nelze divit, že v takové situaci udělají skoro cokoliv. Za povedený konec zvedám na čtyři a sám sobě slibuju, že jsem s rumunským filmem ještě zdaleka neskončil. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Žádná hitparáda se nekonala.Bez Serbana Pavlu bych i těch 82 minut vypnul z fleku.Je to autentické nic,kdy nám Doru chodí ze scény na scénu,aby si Medu mohl nechat.O Doru jako hlavní postavě toho moc nečekejte.Žena sklapla paraple a holka co neví jestli půjde do sirotčince si občas vyjde s klukem ven.Do toho jsou tam cca tři postavy ,který příběhu jen ukrojí minutáž,ale v jádru hovno řeknou.Hlavně tedy učitel,který je kumštýř a pomůže jednomu od domácího násilí.Jakou tohle mělo vůbec spojitost s hlavní dějovou linkou my není známo doposud. Jasně,vesnice má své obyvatele,tak je ukážem,ale takový ty kecy na pětníku,že toho nemám rád a tenhle prodal krávy a mě ne.To už fakt nedokáže překvapit,natož bavit.Dozvíte se něco o kvótách v lese,že pytlačení není moc podle zákona,ale vlastně na medvěda zajdete jen jednou.Ta tíha by tam aspoň byla a Pavlu je oku lahodící postava,která dostane diváka do konce,ale už jenom konec,že se koukneme jestli toho medvěda pan střelec střelil,je konec jak by řekla Jolanda.Velký špatný:)45% ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že tohle komorní drama je o začarovaném kruhu. Vydělat si zde, znamená pohybovat se na hraně zákona. Jestli to vyjde nebo ne, se nikdy neví. Celkem bezútěšná situace, kterou se Doru snaží zvládnout především kvůli Medě, kterou má rád jako vlastní dceru. Konec filmu byl vyřešen velmi dobře. Mám o čem přemýšlet. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rukopis současných rumunských filmařů mně baví čím dál tím víc. Silný téma natočený bez pomoci zvýrazňovacích emotivních prvků jakou je hudba, patosovější dialogy, prodloužení scény, aby divák poznal, že právě teď se děje něco klíčovýho. Nic z toho. Tady se jede pořáad stejně, scéna střídá scénu, dialogy jak ze života, kamera v zoomu sleduje hlavního hrdinu, scénář umožní poznat i vedlejší postavy alespoň tak, aby si divák na všechno mohl udělat vlastní obrázek. Katarze příběhu nenápadná, ale o to silnější. O kolik jsou v originalitě filmové řeči Rumuni před námi nechci ani domýšlet. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama