Reklama

Reklama

Sisak

Krátkometrážní / Drama
Indie, 2017, 16 min

Obsahy(1)

Film zasazený do prostředí rychle se rozvíjejícího a rušného městského vlakového systému v Bombaji. Sisak podrobně popisuje milostný románek, který se pomalu a omamně rozvíjí v tichosti a komfortu klidné jízdy mezi dvěma muži na konci dne. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Už jen pro to poselství, které film nese a vznikal v době nelehké musím dát vysoké známky. Rovněž hudba naprosto vkusně indická.  Je sice fakt, že mé očekávání bylo možná trošku jiné, ale celkově se musí člověk vcítit do doby a společnosti, v níž byl vyroben, a pak pochopí to vnitřní hluboké sdělení. Chápu, že dennodenní otupělý honič porna si toto tolikrát oceněné dílko nepustí a nebo po chvíli vypne.  Když se nemohla dotknout těla, dotkly se duše, a to velmi intenzivně. Navíc podpořené nesmírně sympatickým Jitinem Gulati ... Krásné, bolestné, indické.  Teď už sice zákon neplatí, ale zřejmě bude trvat hodně dlouho, než se indická společnost prokouše k větší toleranci k sexuálním menšinám. pozn.: ... až teď po hodině ve mě snímek uzrává ... ta originální indickost, musím si film pustit znovu ... 4x10 ()

Sinner. 

všechny recenze uživatele

Na minimální prostoru je zcela beze slov řečeno tolik, že si o tom jiné krátké snímky mohou nechat zdát. Sisak je díky citlivému výběru dvou hlavních herců mimořádně silný v tom, jak jen díky pohledům a mimice sdělit celou paletu emocí od zaujetí, přes bolest a smutek, až po city plné lásky. A jakmile se naši hrdinové sejdou u jedné tyče, spustí trailerová hudba a oni udělají první krůčky směrem k sobě, dolehne na vás plnou vahou celá ta tíha nevyřčeného. ()

Reklama

Reklama