Reklama

Reklama

David Gilmour v Pompejích

(koncert)
  • Velká Británie David Gilmour: Live at Pompeii
Trailer
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2017, 114 min (Alternativní 59 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětačtyřicet let od slavné show, ze které vznikl dokumentární film Pink Floyd v Pompejích, se David Gilmour vrací na místo činu. Skladatel, zpěvák a kytarista legendárních rockerů odehrál v červenci 2016 v kulisách ruin nejstaršího amfiteátru na světě dva spektakulární koncerty. Ze záznamu vznikl ohromující snímek, v němž zazní hity Gilmourovy sólové kariéry i klasiky z vrcholných let Pink Floyd. Zatímco koncert Pink Floyd v 70. letech byl kvůli natáčení bez diváků, tentokrát dvojité show pod Vesuvem přihlíželo na 3000 fanoušků Davida Gilmoura. Jednasedmdesátiletý bard psychedelického rocku si do kapely přizval hvězdné muzikanty jako baskytaristu Guye Pratta, který vystřídal v Pink Floyd Rogera Waterse, bubeníka Steva DiStanislao, klávesistu z Rolling Stones Chucka Leavella nebo dlouholetého spolupracovníka Michaela Jacksona, Grega Phillinganese. Skladby z Gilmourových sólových alb „Rattle That Lock“ a „On an Island“ doplňují chronicky známé skladby Pink Floyd včetně „One of These Days“, „Wish You Were Here“ nebo „Comfortably Numb“. Atmosféru koncertu dotváří dokonalá audiovizuální show plná laserových efektů, pyrotechniky a videoprojekcí na obrovské oválné obrazovce. „Ačkoli už nehraje do půli těla nahý, jinak jako by se David Gilmour vůbec nezměnil - má pořád tak krásný hlas i jeho kytara zní stále s tou stejnou hloubkou i ostrostí teskného blues," líčí v pětihvězdičkové recenzi list The Guardian. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Na ty roky vynikající koncert, Gilmour je fakt úžasný. Jediné, či naprosto nesnasim, jsou ty dementni doprovody! Ti tři černí byli otřesni. Téměř dokonalé, bohužel z Animals nehrál ani fň...

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

tim.org

Tak ne vždycky se to povede :) Zase u Gilmoura můžeme řikat, že měl "lepší" Comfortably numb, jelikož hrál sám na kytaru svoje sólo, na rozdíl třeba od Waterse, který musí mít kytaristu, který se to sám naučil... :) Je prostě fakt, že tady GGitS trochu nevyšlo, zase se povedlo spousta jinejch věcí :)

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Tim.org má pravdu, koukal jsem na playlist k BRD a songů v Pompejích hrál mnohem víc (včetně Money, které tady opravdu chybělo), než bylo vysíláno v kině. Určitě pořídím, už jen pro to, že to byla krásná show a chtěl bych si ji vychutnat v pohodlí domova a mít jí ve sbírce a kdykoliv se k ní vrátit (stejně to mám i s Watersovou kinoverzí Zdi). Akorát co mi trochu kazilo dojem, ten černoch ve sboru se na Great Gig in the Sky opravdu nehodil a holky to taky trochu nestíhaly... teď nechci kecat, ale Brit Floyd anebo Aussie Floyd, (jedni z nich, cover band samotných Floydů, kdo by něvěděl), mají ve sboru jednu polku, (její jméno jsem už bohužel zapomněl) a ta to dokáza vystřihnout bez absolutní chybičky... přesně jsem si při poslechu GGitS tady v kině vzpomněl na svého učitele kytary: "Ty vole, hraj tam, co tam má bejt a zbytečně tu nekomponuj..."

Stejný případ...

na příspěvěk reagoval Sssiksseilor, tim.org

Sssiksseilor

Sssiksseilor (hodnocení, recenze)

tim.org

Už je to takový stupidní trend, že na kino verze se musí vše většinou smrskávat kolem dvou hodin. V tomhle případě to alespoň bude na konci měsíce kompletní.

tim.org

tim.org (hodnocení, recenze)

Pro zajímavost - oproti tomu, co bylo v Pompejích skutečně odehráno, a co bude na BluRay verzi, bylo ve filmu vystřiženo: Faces of Stone, The Blue, Money, Fat Old Sun, Coming Back To Life, On An Island a Today. Škoda, stříhal bych asi trochu jinak.

na příspěvěk reagoval Sssiksseilor

Reklama

Reklama