Reklama

Reklama

Obsese

(festivalový název)
  • Španělsko Compulsión
Trailer

Obsahy(1)

Mladá nesmělá žena se domnívá, že její přítel něco skrývá. Odhalením tohoto tajemství se pro ni život stane noční můrou… Ángel González debutuje thrillerem Obsese, který je spíše komorním vyprávěním o lidské brutalitě. Tvůrčím záměrem bylo, aby děj převažoval nad dialogy a byla vytvořena co nejrealističtější atmosféra. (La Película)

Recenze (3)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Že na La Película uvedli tenhle film na Valentýna je věc jedna, rozhodně mu ale mohli dát jasnější popisek. Komorní vyprávění o lidské brutalitě totiž vůbec nevypovídá o tom, co se tam dělo za šílenosti. Neni to film pro slabý povahy, o tom žádná. Mám ale i další poznámky. Obsese je natočená dost low-costově, což je na ní vidět. Dá se to ale, až na několik minut úplně zbytečnejch záběrů z jedoucího auta, skousnout. Působí to v rámci toho, co chtěl režisér natočit, o to víc syrově. Díry a berličky ve scénáři už jsou ale něco, co odpustit nejde. Chlápek, co má dva luxusní domy, jezdí v plechovce z devadesátejch let? Sorry jako. Na pozemku domu, kde se odehrává veškerý peklo, není signál? Že by deja vu? Rozsekaná ženská vám přiběhne na zahradu a vy se s přítelkyní pohádáte, co s ní vlastně budete dělat, místo abyste okamžitě volali policii? A to jsou jen tři příklady. Kromě nich mi tady ohromě vadilo, jak ten film prohlubuje předsudky vůči Arabům. Protože, nalijme si čistýho vína, ten psychopatickej husband prostě arabský vzezření měl. Další obrovskej fail pak spočívá v tom, že scénárista naznačuje dědičnost maniakálního vražednýho chování, což už prostě podle mě bylo dost přes čáru... ()

Radim100 

všechny recenze uživatele

Španělská produkce má na víc. Viděl jsem v rámci festivalu španělských filmů a bylo to spíše zklamání. Tuctové vyvražďování jak "B" produkce i když trochu drsné. Poprvé jsem zažil odchod asi 6ti lidí z kina před koncem což bylo brzy neb film měl velmi krátkou stopáž. ()

Reklama

Reklama