Reklama

Reklama

Anny, ukrutná přítelkyně (francouzská verze)

(neoficiální název)
  • Francie Faut-il les marier ? (více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nedosažitelné bylo prolomeno, po deseti letech soužení první film s Anny ve frančině! A jako z udělání něco tak dokonalého, až přecházel zrak. Těžko hned takhle z patra vypověděti, co všechno zaujalo, co bylo nadoblačné a co ještě lepší. Anny hrající adoptivní dceru profesora z vyšší dívčí zkrátka nemůže neokouzlit. Rozkošné je naprosto vše, čím se zabývá, celé to do sebe nádherně zapadá a na výbornou je to též snímáno Hellerovým géniem, inscénováno božským Lamačem a sepsáno sehraným tandemem Zerlett/Wasserman. Takže záporné body veškeré žádné, jdeme si vykroužit dle vzoru kružítkem palačinku a jízda může začít. Nejprve je potřeba uspat omladinu, zapět báječnou ukolébavku, prohledat půdu, rozbořit si vlastní postel a už už se vydati na první rendes vouz do báru. Tam bude ideální nosit toiletu Dior č. 5 v růžové a malá roztomilá opička je již samozřejmostí. Zvláště, když se cestou dva příbuzní pokrytci hádají o kometu a v pozadí nás fascinuje propagační plakát na Prahu z republiky ČSR. Bránice se otřásá a přitom to nejlepší nás stále ještě čeká. Anny se stává hlavní hrdinkou pantomimy Ukrutná přítelkyně a ve stejném roce, kdy Hollywoodu vládla Plavovlasá Venuše, Anny se také potýká v bambusové sukni s partou černochů a nakonec končí ve lví kleci. Dokud toto neuvidím nejméně pětkrát, nebude mi dopřáno klidu. 7. opulentní film OLF, skvělé hity, skvělé všechno. ()

113kw 

všechny recenze uživatele

Kamera: Otto Heller Jednoduse dokonale, velmi zabavne, mnohem vic nez nektere z CB filmu, ktere davaji stale dokola v televizi. Naprosto necekane sceny, a i na dnesniho divaka fungujici fory / situacni komika i slovni humor. Top je scena kdy je Anny "smykana" bandou cernochu v suknich a cylindrech - z cehoz se vysvobodi pomoci bice. Cernochy zbicuje... neuveritelne proste. Bajecna kamera Otto Hellera vycniva, a povysuje tento snimek mezi ty, ktere by dokazaly udrzet pozornost a pobavit i dnesniho divaka. ()

Reklama

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější a zároveň nejroztomilejší film s Anny Ondrákovou. Po již trochu okoukaných českých veselohrách mi Ukrutná přítelkyně přišla o hodně zábavnější. I když děj je úplně prostinký tak do sebe všechno krásně zapadá a dohromady to tvoří skutečně velice zábavný celek, na který by se člověk mohl dívat stále dokola, ale bavit to nepřestane. Navíc filmový partner Anny je fakt fešák. ()

Reklama

Reklama