Reklama

Reklama

Chvíle v rákosí

(festivalový název)
  • Velká Británie A Moment in the Reeds (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Leevi (Janne Puustinen) se vrací z Paříže, kde studuje, do rodného Finska, aby získal další podklady pro svou diplomovou práci, ale hlavně aby strávil nějaký čas se svým otcem. Otec chce prodat jejich starou chatu u jezera, ale předtím je potřeba ji opravit. Protože otec je zaneprázdněný prací ve své malé firmě a Leevi zrovna nepatří k nejzručnějším, rozhodne se najmout mladého Syřana Tareqa (Boodi Kabbani) a svěřit opravu mladíkům. (bllm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (10)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o výborné výkony ve všech třech mužských rolích a film mě velice zaujal svým precizním KOMORNÍM zpracováním. Uvěřitelný, přesvědčivý a reálný v milostných scénách a ne jako mnohé trapárny u jiných filmů. A "něco" ve mě zanechal, což je pro mě velice důležité i při hodnocení a vlastně co jiného by mohlo vzniknout po spojení toho britského a severského, že. No a že konec není dle představ? Dle mě prostě severský konec. A je to vůbec konec? Vždyť tu definitvní tečku si můžeme jakkoli domyslet a nebo ... takto někdy končí filmy, které zobrazují pravý ŽIVOT, i když bychom si mnozí přáli pohádku a přečtěte si poslední větu gayromance.cz na GT 910910 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi sladkou romancí a hořkých rodinným dramatem.Postavy mají hodně uvěřitelnosti a humanity a jejich dialogy jsou občas provokativní. Je to idylické, hořkosladké a sexy jako peklo. Téma filmu je prostě to, že se ženami jsou čím dál tím větší problémy jako feminismus, sexismus, nezřízené cestování a studování doktorátu do 35 čímž jsou celé státy závislé na dovozu obyvatel z Afriky, a tedy homosexualita je výhra. ()

Reklama

Lucy1905 

všechny recenze uživatele

Nádherné finské drama, ke kterému bylo potřeba minimum - 3 důležité postavy, chata (až na pár výjimek při jízdě autem), kamera snímající detaily. Touto kombinací vznikla další finská bomba. Druhá, které se u nás dostalo větší pozornosti je Neznámý voják, i když to je úplně z jiného soudku, ale přesto to stojí za zmínku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Není nad kvalitní minimalistická dramata s malým počtem herců. A tenhle finský snímek o jednom několikadenním vztahu na mě zapůsobil s maximální intenzitou. Je to díky perfektní chemii ústředního páru, kterému skvěle sekunduje otec jednoho z nich. Vše přesně doplňuje ambientní hudba a nádherná kamera zaměřená na detaily tváří obou hlavních hrdinů, ve kterých se zračí rozmanitá škála emocí. Těch několik milostných scén patří k tomu nejlepšímu, co lze ve snímku vidět, a rozhodně se nejedná o nic samoúčelného, jak by se na první pohled mohlo zdát. K tomu si připočtěte vynikající dialogy, přesnou režii, nepatetický závěr a máte tu výbornou pecku z Finska. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Nedivím se, že gay romantikům se tento film líbí a chválí ho, ale já si romantiku představuji jinak. V krátkosti se jedná jen o intenzivní letní románek mezi pracovitým imigrantem a líným nezodpovědným vysokoškolským spratkem ;-). Chemie mezi hlavními představiteli funguje, kamera slušná a k tomu hezké scenérie finské krajiny ... a to někomu ke štěstí prostě stačí. Mě rozhodně ne, a proto nedokážu dát tomuto růžovému příběhu víc než dvě hvězdy a nevidím důvod se k němu vracet. U mě dopadl podobně jako Zkrocená hora a taky sází na podobné atributy. Tak své fanoušky si určitě najde i bez mého doporučení ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama