Reklama

Reklama

Gregory Porter a Metronomy na zámku Hérouville

(koncert)
  • Francie ARTE Sessions @ Château d'Herouville
Hudební
Francie, 2016, 72 min

Obsahy(1)

Netradiční hudební spojení amerického jazzového zpěváka a anglické elektropopové skupiny na francouzském zámku... Na konci 60. let 20. století založil slavný skladatel a producent Michel Magne na zámku Hérouville první rezidenční nahrávací studio. Hudebníci se měli v Hérouville cítit jako doma. Mohli tam v klidu komponovat, nahrávat, užívat si jedinečného prostředí a účastnit se legendárních večírků majitele zámku. Iggy Pop, David Bowie, Pink Floyd, Elton John nebo Bee Gees, kteří na zámku nahrávali jsou jasným důkazem, že Hérouville má své nezastupitelné místo v hudební historii. Po zavření studia v roce 1985 byla budoucnost zámku velmi nejistá. Nakonec se o 30 let později podařilo zámek opět otevřít a umožnit opětovné nahrávání. I proto mohli v roce 2016 v Hérouville společně vystoupit Gregory Porter a kapela Metronomy. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Příjemně nenucená atmosféra setkání v krásném prostředí se spoustou kvalitní muziky. -------- V titulcích pořadu uvedeno: originální název Arte Sessions @ Château d’Hérouville Gregory Porter & Metronomy; režie Julien Faustino. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Gregory Porter po příjezdu při prohlídce zámku, kde se v 70. letech scházeli významní umělci říká "Inspiruje mě příroda, ticho, krása a historie." Zámek je na severním okraji Paříže ř0 kilometrů od jejího centra a je obklopen desítkami kilometrů monokulturních polí, kde je opravdu ansolutní ticho, protože zde nepřežije ani hmyz a tudíž ani ptáci. Zámek byl postaven v 18. století, takže moc historie v něm není. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama