Reklama

Reklama

Nakrmte někdo Phila

(seriál)
  • USA Somebody Feed Phil
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Tvůrce populárního sitcomu Raymonda má každý rád Phil Rosenthal poznává na svých cestách kuchyni a kulturu měst jako Bangkok, Lisabon, Mexico City a řadu dalších. (Netflix)

Recenze uživatele jedna_vrana k tomuto seriálu (7)

Bangkok (2018) (S01E01) 

Phil na vás môže pôsobiť všelijako - nemotorne, jeho grimasy vás môžu rozčuľovať, ale vďaka nemu máte chuť navštíviť Thajsko a nechať ho zapôsobiť na vaše chuťové poháriky. Tento dokument mi veľmi pripomína našu reláciu Cestou necestou. „Tak jaké je Thajsko? Sladké, kořeněné, slané, kyselé a pikantní. Někdy brilantně všechno v jednou soustu.“ ()

Saigon (2018) (S01E02) 

Káva je tady zásadní věc. Je to druhý největší producent kávy na světě, po Brazílii. Když si dáte pravou vietnamskou kávu, dostanete šálek s kovovou věcičkou na vrchu zvanou phin. Tma je mletá káva, která se přelije horkou vodou. Pomaličku, pomalu kape do skleničky.“ Američan vo Vietname. Hm. Predtým Francúzi. Hm. Phila privíta úžasná vietnamská rodina, potom stretnutie v parku - vtáčia spevácka škola, Phil na hodine angličtiny u štvrtákov. Krásni, usmievaví ľudia. Práve som sa zamilovala do Vietnamu. ()

Tel Aviv (2018) (S01E03) 

„Každý týden se scházejí! Každé úterý, celé roky! Nikdy spolu nemluvily. Jak může být v regionu mír, když se dva stoly židovských babiček ani nepozdraví!“ A potom Uri Jeremias, starosta mesta Akko, jeho sorbet s názvom OMG, jeho múdrosť... Krásny diel nielen o gastronómii, kde sa prelínajú chute z celého sveta, ale aj o ľudskosti, tolerancii a rešpekte. ()

Lisbon (2018) (S01E04) 

Niekde tu som sa rozhodla, že tento seriál nemá význam pozerať diel za dielom, ako idú v poradí, ale vtedy, keď dostanete chuť pocestovať si očami niekoho iného. Zvolila som tie miesta, ktoré som navštívila alebo plánujem navštíviť. Phil síce nazýva Lisabon mestom, ktoré sa neteší veľkému záujmu turistov. Podľa mňa sa mýli, možno ho len nevyhľadávajú davy Američanov. Potešil pohľad nielen do taniera, ale aj na všetky tie čarovné zákutia a jedinečnú atmosféru, ktorou ma Lisabon svojho času prekvapil. Konečne som tu ochutnala morské plody a je jedným z miest, kam sa plánujem vrátiť. ()

Copenhagen (2018) (S02E04) 

Kodaň je iná. Je perfektne čistá, farebná, prekvapujúca svojou starobylou aj súčasnou architektúrou. Všetci vedia po anglicky. Plavba po kanáloch vám dáva iný výhľad na mesto. Smørrebrød na sto spôsobov. Phil si užíva pobyt so svojou rodinou. ()

Madrid (2022) (S05E05) 

Madrid nepatrí medzi najkrajšie hlavné mestá, ale čaro má práve pre množstvo obchodíkov, kaviarní a predajcov šunky jamón na každom kroku. Páčili sa mi názvy ulíc vždy na keramických obkladačkách s inou výzdobou. Nezabudnuteľné trhoviská, na ich návštevu sa nevyberte príliš hladní. Toľko farieb, druhov a vôní, až sa vám bude iskriť pred očami. Bonusom tohto dielu je návšteva neďalekého Toleda, možno by si zaslúžilo samostatnú časť. ()

Chorvatsko (2022) (S06E02) 

Na rozdiel od predošlých návštev miest, Phil navštevuje Chorvátsko. Chcel do jedného dielu vložiť príliš veľa informácií a tak je tento diel pre nás, ktorí máme k Chorvátsku blízky vzťah (ako k cieľu našich letných dovoleniek), obsahovo trochu povrchný. ()

Reklama

Reklama