Reklama

Reklama

O otcích a synech

(festivalový název)
  • Německo Of Fathers and Sons - Die Kinder des Kalifats (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bratři Usáma a Ajmán dospívají rychleji než jiné děti. Jejich otec je totiž džihádista z Fronty an-Nusrá a přeje si, aby i jeho synové brzy bojovali za vznik islámského chalífátu. Režiséra Talala Derkiho, autora úspěšného filmu Návrat do Homsu, prý otec učil, že své noční můry musí nejprve natočit, aby se jich zbavil. Vydal se proto zpět do rodné Sýrie, dva roky žil v poušti na severu země v rodině islámského radikála a bojovníka teroristické skupiny Fronta an-Nusrá. Výsledkem je unikátní studie islámské radikalizace. Abú Usáma vyměnil svým dětem učebnice za zbraně a připravuje je na svatou válku. Zatímco Ajmán (12) by raději chodil do školy, Usáma (13) poslušně následuje cestu džihádu. Intimní rodinné chvíle a fanatismus se spolu dennodenně potkávají. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tísnivý pohled do "zkažené" duše fanatického džihádisty a milujícího otce. Hrůzné svou bezvýchodností, svým dojmem, že hrdinův názor je tak pevně zakořeněn v jeho životě a v prostředí, v němž existuje, že přemýšlet o změně je skoro nemožné. Film děsivý právě tím, že je plný empatie a nepředvádí karikatury, ale lidi, kteří jsou až nesnesitelně opravdoví - právě teď někde žijí, právě teď někde umírá další generace. ()

Reklama

kratoslav 

všechny recenze uživatele

Dokument nezachycují politiku v devastované Sýrii, ale rodinu fanatika, který i přes všechny okolnosti svoji rodinu miluje a svoji výchovou je vlastně chrání. Dokument má silný příběh, výbornou kameru a celý je sestříhán v dobrém napětí. Můj dojem ještě ovlivnila diskuze se samotným režisérem! Doporučuji všem, aby měli nějaký rozhled a pojem o místech činu a absolutně odlišném světě, než ve kterém žijeme my. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

""Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."" Martin Luther King Jr. ................. + ................ "Silná viera, slabý rozum" ............... + ............... jedno vtipné :)) - "“Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not."" Anatole France ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama